Home / Administratie / Fără artificii de 1 Decembrie

Fără artificii de 1 Decembrie

Distribuie

foto colectiv_site

Primăria Tîrgu Mureş a renunţat la ideea focului de artificii de Ziua Naţională în urma unei discuţii cu reprezentanţii ISU. Primarul a anunţat că nu va dona banii pentru artificii familiilor celor 60 de victime dispărute în incendiul de la Clubul Colectiv sau apoi în spital sau pentru răniţii în urma tragediei.

 

Marţi, într-o conferinţă de presă, anunţând calendarul evenimentelor organizate de Primăria Tîrgu Mureş în luna decembrie, edilul Dorin Florea a susţinut că în acest an nu va avea loc focul de artificii de Ziua Naţională.
“Fără foc de artificii nu pentru că am nu ştiu ce temeri, ci pentru că suntem în situaţia cu cei de la ISU de a identifica posibilitatea, nu am de unde să dau din altă parte artificiile decât din zona de unde pot fi văzute (…), şi atunci au rămas ca să ne dea toate indicaţiile vizavi de a le da la 30 m depărtare de o clădire, ceea ce noi avem această posibilitate, şi securizarea zonei”, a spus primarul.
Florea a mai precizat că speră că până la revelion să primească această soluţie din partea pompierilor.
Întrebat dacă va dona banii pentru artificii familiilor celor 60 de persoane decedate în urma tragediei de la Clubul Colectiv sau răniţilor în incendiu, acesta a declarat tranşant: “Banii de artificii sunt bani de artificii şi dau artificii ca lumea să se bucure de Anul Nou. Regretele şi supărările şi Dumnezeu să îi odihnească, nu ştiu ce să le transmit părinţilor, pentru ei e o mare pierdere, dar sunt lucruri diferite (…) E tragic ce s-a întâmplat pentru un descreierat, pentru că, dacă descreieratul stătea pe scaun şi se uita la artificii, punea mâna pe stingător şi îl stingea în 3 minute, nu era nicio problemă, pentru că nu a fost ăla acolo, pentru că aşa e în România, lasă că merge şi aşa”.
Pentru cei curioşi, din 4 decembrie, municipiul va fi iluminat festiv, printr-o manifestare la bradul de 25 de metri înălţime instalat la ceasul cu flori – unde acum câteva zile se mai aprindeau lumânări pentru victimele de la Colectiv. În 6 decembrie va fi deschiderea patinoarului. Până la Crăciun va fi şi un târg în centru cu produse tradiţionale.
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.