Share

Home / Administratie / Majorări de taxe la ADP

Majorări de taxe la ADP

Foto C_site

Administraţia Domeniului Public (ADP) este printre singurele servicii din cadrul Primăriei Tîrgu Mureş care a propus majorarea taxelor percepute pentru serviciile pe care le prestează. Pentru a fi aprobate, acestea vor fi supuse joi, 26 noiembrie, votului Consiliului Local Tîrgu Mureş. Sperăm ca, la anul, candidaţii la alegerile locale şi parlamentare să nu fie mai presus de ceilalţi contribuabili şi să plătească aceleaşi taxe de afişaj, sampling, ocupare a domeniului public ş.a. 

 

Pentru a da doar câteva exemple menţionăm că pentru a amplasa un panou cu suprafaţă de afişaj între 1 mp – 5 mp veţi plăti cu 50 de lei panou/lună mai mult ca anul trecut, pentru afişe, diferenţierea se va face, în 2016, în funcţie de dimensiune, de la 3 lei până la 18 lei/afiş/zi (n.a. în 2015, taxa era de 5 lei/afiş/zi, indiferent de dimensiune), pentru sampling se va percepe o taxă majorată cu 5 lei, şi anume de 30 de lei per persoană/zi, la fel şi pentru strângerea de semnături, de 15 lei/amplasament (3×3 mp)/zi, taxa de ocupare domeniul public pentru organizare de expoziţii, de campanii publicitare pe amplasamente fixe sau mobile (cu şi fără vânzare) va fi de 130 de lei/mp/zi, la fel ca şi cuantumul taxei de ocupare a domeniului public pentru organizare de spectacole ocazionale (nu se referă la spectacole organizate în Cetate, CASM, Platoul Corneşti). Câteva taxe rămân nemodificate, cum este cea pentru ocuparea domeniului public pentru organizare de expoziţii, de campanii publicitare pe amplasamente fixe sau mobile (cu şi fără vânzare) în zona centrală a municipiului – 200 de lei/mp/zi. De asemenea vor creşte şi taxele pentru lucrările de spargere pentru realizarea de investiţii pe domeniul public şi privat al municipiului, taxa pentru ocuparea parţială a domeniului public pentru organizare de şantier etc. Proiectul privind taxele propuse de ADP le găsiţi pe site-ul tirgumures.ro.
De asemenea, ADP a propus şi sancţiuni uriaşe pentru cei care nu achită taxele de ocupare a domeniului public sau taxele pentru publicitate/promovare pe domeniul public. Astfel, cea mai ridicată sancţiune se va aplica pentru amplasarea ilegală (neavizată) de panouri publicitare, bannere, mashuri, steaguri publicitare etc., pe domeniul public şi/sau privat din municipiul Tîrgu Mureş, şi anume între 30.000 – 50.000 lei. Cea mai redusă sancţiune se va aplica pentru plimbatul animalelor, consumului de alcool şi aruncarea seminţelor sau ambalajelor în spaţiile destinate odihnei, şi anume între 200 şi 400 lei.
Majorări de taxe speciale sunt propuse şi de Administraţia Grădinii Zoologice. Astfel, biletul de intrare va fi pentru adulţi de 12 lei, în creştere cu 2 lei, pentru copii (între 2 şi 14 ani), elevi, studenţi (până la 30 de ani), pensionari de 6 lei, o majorare cu 3 lei. Pentru persoanele cu dizabilităţi se va introduce biletul de intrare care va costa 6 lei, acces gratuit având doar persoanele cu handicap grav (permanent) cu însoţitor. Tot de anul viitor, administraţia ZOO mai propune perceperea unei taxe de ocupare a terenului pentru activităţi comerciale de 1,5 lei/mp/zi. Neschimbată va rămâne taxa de plimbare călare pe ponei – şi anume 10 lei.

 

Ligia VORO

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Hotărâri ale CL Târgu Mureș suspendate de Prefectură

Instituția Prefectului jud. Mureș a comunicat Consiliului Local (CL) și Primăriei Târgu Mureș în data …

Share
Share