Unde puteți beneficia de screening gratuit de prostată Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

Unde puteți beneficia de screening gratuit de prostată

DSC_5321

Programul gratuit de screening se reia, în perioada 7 – 9 decembrie, la Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș. Anunțul a fost făcut, miercuri, 25 noiembrie, într-o conferință de presă, de către șefa Clinicii de Urologie, conf. univ. dr. Martha Orsolya.

Fiind un semnal de alarmă tuturor bărbaților care se află în grupa de risc și care trebuie să conștientizeze faptul că o consultație la medic le poate salva viața, programul  va include 100 de pacienți. Aceștia vor beneficia de un chestionar internațional,  examen ecografic, control renal, examen antigen PSA, sumar de urină, control al reziduului postmicțional.

„Continuăm ceea ce am început în urmă cu 5 ani, controalele periodice gratuite, o dată pentru pacienții de sex masculin și o dată pentru pacienții de sex feminin. Luna decembrie se va adresa bărbaților și în acest context vom controla clinic și paraclinic în perioada 7-9 decembrie cu vârstele peste 50 de ani și sub 75 de ani pacienți care nu sunt diagnosticați cu vreo afecțiune urologică, nu au intervenție urologică în antecedente, deci sunt pacienți noi”, a declarat conf. univ. dr. Martha Orsolya. Programul urmărește depistarea cât mai precisă a cancerului de prostată sau a unor afecțiuni urologice, iar programul de înscriere al pacienților, stabilit în zilele de 2-4 decembrie, în intervalul orar 12.00-13.00, va ușura accesul pacienților care vor să beneficieze de screening. Înscrierile se fac personal, fără bilet de trimitere de la medicul de familie.

Cancerul de prostată, cea mai frecventă afecţiune la bărbaţi

Datele statistice arată că în ultimii 20 de ani incidenţa cancerului de prostată a crescut în medie de 2,5 ori în întreaga lume, fiind în relaţie cu creşterea numărului de decese cauzate de această afecţiune. Cancerul de prostată este cel mai ușor diagnosticabil din patologia umană, iar dacă este depistat la timp poate fi tratat. Potrivit afirmațiilor conf. univ. dr. Martha Orsolya,  începând de anul viitor , la Tîrgu Mureș se va putea face și labaroscopie urologică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE