Victorie de final de an a campionilor Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Victorie de final de an a campionilor

futsalCampioana ultimei eiții a Ligii I de futsal, City’us Târgu-Mureș a învins luni seara pe teren propriu cu scorul de 9-2 (6-1) formația Concordia Chiajna, în etapa a XII-a, ultima partidă oficială a anului. Golurile formației mureșene au fost înscrise de Dumitru Mimi Stoica (min. 4), Fabio Aguiar (min. 5), Mario Duque (min. 8), Pavel (min. 14-autogol), Paulo Ferreira (min. 15), Csoma Alpar (min. 16), Ribeiro (min. 23 și 33) și Vlad Țipău (min. 31). Mureșenii veneau după mai multe deplasări, în care au suferit a doua înfrângere a ediției, 2-7 la Timișoara și au încheiat la egalitate, 5-5 la Dunărea Călărași, dar au pornit favoriți cerți în fața singurei echipe din campionat care nu a reușit niciun punct în actuala ediție. Problema a fost doar diferența de pe tabelă. Oaspeții au contat foarte puțin în atac, cele două goluri venind pe fondul relaxării campionilor. Chiar dacă s-au instalat din primele secunde în terenul advers, City’us a deschis scorul „abia” după patru minute de joc, când Mimi Stoica a trimis în plasă de la marginea semicercului. După mai puțin de un minut, același Stoica a șutat spre poartă, iar Aguilar a deviat din fața porții mingea pe traiectoria căreia se afla portarul oaspeților. Duque a majorat curând diferența și campionii s-au păstrat într-un forcing continuu în terenul advers. Spre finalul primei reprize, elevii antrenorului Kacso Endre s-au desprins decisiv în mai puțin de trei minute, după șut deviat de Pavel în poarta proprie și alte două reușite care au lăsat fără replică apărarea adversă, ale lui Ferreira și Csoma. La intrarea în penultimul minut, oaspeții au reușit să reducă diferența, după ce Cătinean a respins un prim șut.

Spectacol și relaxare după pauză
Cu un avantaj confortabil pe tabelă, mureșenii nu au forțat în partea a doua. Golaverajul a trecut pe planul secund, campionii încercând în primul rând să ofere spectacol publicului. Ribeiro a fost cel care a cules aplauze cu o execuție de efect, trimițând în poartă peste apărătorul și portarul ilfovenilor o minge aruncată cu călcâiul. Au urmat minute de dominare, în care oaspeții au scos portarul, iar Țipău a trimis în poarta goală o minge interceptată de apărarea mureșeană. Concordia a mai punctat o dată, după care Ribeiro a reușit dubla, stabilind scorul final. În ultimele minute portarul mureșenilor, Carlao, intrat în partea a doua a forțat și el înscrierea unui gol, dar cele câteva șuturi expediate pe poartă au fost respinse de fiecare dată. Cu acest succes, City’us acumulează 28 de puncte și se menține pe primul loc al clasamentului, dar are cu două jocuri mai mult disputate decât urmăritoarele Autobergamo Deva și Informatica Timișoara, ambele aflate la un singur punct în spatele lor. În ultima etapă a anului, târgumureșenii vor sta, astfel că, la finalul primei părți a campionatului, City’us va ocupa aproape sigur doar locul 3.
În partida cu Concordia, echipa campioană a utilizat următorul lot:
Cătinean, Carlao (portari)- Ruxandari, C. Ribeiro, P. Ferreira, Covaci, F. Aguiar, Mimi Stoica, Csoma, Răducu, M. Duque, Paulinho, Țipău, Tamás.
City’us se va reuni la începutul lunii ianuarie și va disputa primul joc în jurul datei de 22 ianuarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE