Home / Invatamant / Clădirea principală a UMF Tîrgu Mureș a îmbrăcat haină nouă

Clădirea principală a UMF Tîrgu Mureș a îmbrăcat haină nouă

Distribuie

umUniversitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a trecut, în acest an, printr-o serie de acțiuni de reabilitare și restaurare. Holurile din clădirea principală au fost renovate, iar echipele care au lucrat la acest proiect au fost extrem de atente să reconfigureze aspectul inițial al clădirii, astfel încât aceasta, de la intrare și până la ultimul etaj, a îmbrăcat o haină nouă, elegantă și care i se potrivește foarte bine.

În această toamnă, s-a finalizat o renovare extrem de pretențioasă din punct de vedere arhitectural a holurilor din clădirea principală a Universității. S-au efectuat studii istorice și de parament, iar echipa de proiectare care s-a ocupat de restaurare a fost din Tîrgu Mureș. Proiectul a durat mai mult decât s-ar fi așteptat echipa, fiindcă a fost vorba despre o muncă migăloasă și pretențioasă în același timp. Specialiștii au lucrat foarte mult la tot ce a însemnat detalii: picturi și la cornierele de pe stâlpi.

Stâlpii, decorați cu corniere din alamă
Stâlpii au fost decorați cu corniere din alamă. S-au înlăturat cornierele vechi și s-au făcut corniere noi din alamă. În privința candelabrelor, înainte de restaurare exista un singur model. Fiind nevoie de mai multă lumină, a fost necesară realizarea mai multor candelabre pe modelul candelabrelor vechi. În privința pardoselilor, acestea s-au păstrat, s-au curățat, au fost șlefuite și doar în unele zone s-a refăcut complet pardoseala. Și ornamentele s-au refăcut. În plus, pentru că prin anii 1960 au fost făcute lucrări de decorare interioară sau de vopsire, prin care s-au acoperit unele motive decorative, acum s-a dorit aducerea la starea inițială a clădirii. Înainte, pe scări erau anumite inele care nu erau folosite. Odată cu proiectul de restaurare, s-au refăcut acele inele, s-au realizat baghete noi ca să încapă inelele respective. La parter și la etajul I s-au pus covoare ce poartă sigla UMF.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.