Home / Sanatate / Tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor, prezentate la Tîrgu Mureș

Tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor, prezentate la Tîrgu Mureș

smurdLectori din România şi Germania prezintă la Tîrgu Mureş, la un curs la care iau parte 34 de medici, echipamente de simulare puse la dispoziţie de firma germana KARL STORZ – ENDOSKOPE. Anunțul a fost făcut de către dr. Puiu Popescu, medic primar medicină de urgenţă, UPU SMURD Tîrgu Mureş. El a spus că intubarea pacientului în pre-spital este extrem de dificilă, însă este vitală, fiind tehnica ce poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

„În cadrul Centrului naţional de pregătire şi formare de urgenţă din Tîrgu Mureş se desfăşoară un curs al managementului căilor aeriene dificile, care se desfăşoară în baza unei colaborări între Fundaţia pentru SMURD şi firma germana KARL STORZ. Această colaborare constă în furnizarea de echipamente necesare pentru pregătirea personalului medical. În acest centru se vor desfăşura cursuri care se adresează medicilor din ţară şi străinătate. În acest moment are loc un curs la care participă medici din România şi Republica Moldova şi vor urma o mulţime de alte cursuri. Firma germană ne pune la dispoziţie o serie de echipamente pe care le folosim în pregătirea medicilor, echipamente similare se află în cadrul serviciului de urgenţă putând fi folosite pe pacienţi. E deosebit de utilă această colaborare pentru că ne permite să ridicăm nivelul de pregătire al tuturor medicilor care beneficiază de aceste cursuri”, a declarat, vineri, 27 noiembrie, la Tîrgu Mureș, dr. Puiu Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concurs pentru o funcție importantă la Spitalul Municipal Reghin

Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” Reghin organizează concurs pentru ocuparea funcției de „Director Medical”, în …