Home / Administratie / Autorizaţia de mediu pentru AZO, în proiect

Autorizaţia de mediu pentru AZO, în proiect

apm

În 8 decembrie, în şedinţa Comisiei de Analiză Tehnică se va discuta proiectul de autorizaţie integrată de mediu pentru Azomureş. După această şedinţă va fi publicat proiectul, iar timp de 30 de zile, acesta poate fi consultat.

Proiectul de autorizaţie integrată de mediu pentru Azomureş va fi prezentat în şedinţa Comisiei de Analiză Tehnică din 8 decembrie.
“Nu există un STAS sau o lege, ci pentru fiecare tip industrie, Uniunea Europeană a realizat aşa-numitele cele mai bune tehnici, a făcut o analiză a tuturor combinatelor şi s-a văzut care este cea mai bună tehnologie care poate fi aplicată pentru ca poluarea să fie cât mai mică, nu poţi cere unui combinat precum Azomureş poluare zero, aşa ceva nu există, aceste tehnici au fost aprobate de Comisia Europeană, de Parlamentul European şi la noi în ţară au devenit lege. După aceste tehnici ne orientăm şi noi. Din fericire, combinatul din Tîrgu Mureş, după aceste investiţii, este peste tehnologiile care au dus la realizarea celor mai bune tehnici folosite şi poluarea va fi chiar mai mică decât aceste norme europene”, susţine directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Dănuţ Ştefănescu.
După şedinţa Comisiei de Analiză Tehnică, proiectul de autorizaţie integrată de mediu va fi publicat, iar timp de 30 de zile va putea fi consultat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului sau la sediul agenţiei.
Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Întâlnire între primarul Sighișoarei și antrenorii CSM Sighișoara

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a anunțat miercuri, 25 noiembrie, pe rețeaua de socializare Facebook, …