Home / Administratie / Cine sunt consulii onorifici “Pro Cultura”?

Cine sunt consulii onorifici “Pro Cultura”?

 

boldea-660x577
Consilierii locali târgumureşeni au adoptat, în regim de urgenţă, modificarea hotărârii privind instituirea premiului “pro Cultura” şi a hotărârii privind procedura de premiere şi Regulamentul de acordare a premiilor de excelenţă “Pro Cultura”.

În expunerea de motive se arată că în urma celor două hotărâri, în data de 24 noiembrie 2015, a avut loc şedinţa de validare a juriului pentru nominalizarea propunerilor pentru acordarea premiilor “Pro Cultura”. Membrii Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, agrement şi integrare europeană au validat următoarele persoane pentru funcţia de “Consuli Onorifici Pro Cultura”: Boantă Iosif, Boldea Iulian, Bucur Mana, Cazan Vasile, Csiky Boldizsár, Kovács András Ferenc, dr. Kovács Levente, Nagy Miklos Kund, Ristea Monica şi dr. Szőke István.
În cadrul comisiei au mai avut loc discuţii privind perioada de acordare a distincţiilor, şi anume acordarea Premiilor “Pro Cultura” în cadrul “Zilelor Tîrgumureşene”, respectiv acordarea premiilor de excelenţă “Pro Cultura” la începutul anului (nu în cadrul “Zilelor Tîrgumureşene”).
În consecinţă e nevoie de modificarea celor două hotărâri pentru a se opera aceste schimbări.
Astfel, aleşii locali au modificat art. 2 din HCL nr.55/26.02.2015, care va avea următoarea formă:
“Art. 2. Premiile de excelenţă “Pro Cultura” se acordă în domeniile: teatru (2 premii), muzică (2 premii), literatură (2 premii), arte plastic (2 Premii) şi dans (2 premii). Premiile vor fi acordate la începutul anului în curs.”, respectiv art.3 din HCL nr.55/26.02.2015, care va conţine următoarele:
“Art.3. Premiile “Pro Cultura” se acordă anual, cu ocazia “Zilelor Tîrgumureşene” pentru rezultatele din anul precedent şi constau în diplome şi plachete.”
Ligia VORO

Citeste si:  ABA Mureș, apel împotriva poluării apelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Amenzi pentru nereguli silvice în județul Mureș

Echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș în colaborare cu …