FOTO: Talentul liceenilor reghineni, în beneficiul  victimelor din ”Colectiv” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

FOTO: Talentul liceenilor reghineni, în beneficiul victimelor din ”Colectiv”

DSC_0602Liceenii reghineni au fost joi, 26 noiembrie protagoniștii spectacolului caritabil intitulat ”Tineri pentru Tineri”, scopul fiind strângerea de fonduri pentru victimele dezastrului de la Clubul Colectiv din București. ”Noi, tinerii liceeni din Reghin am considerat că este cazul să nu fim doar spectatori pasivi a dramelor celor de lângă noi, și să devenim solitari cu cei aflați în suferință. Așa că ne-am adunat bunăvoința și am organizat după puterile noastre un spectacol dedicat unor tineri ca și noi. Scopul acestui demers intitulat ”Tineri pentru Tineri” este strângerea de fonduri care vor ajunge în contul asociației care se ocupă cu ajutorarea victimelor din ”Colectiv”. Acest spectacol nu ar fi fost posibil fără contribuția artistică a elevilor liceelor tehnologice ”Petru Maior”, Lucian Blaga” și Ioan Bojor” din municipiul Reghin. De asemenea, acest spectacol nu ar fi fost posibil fără partenerii noștri, Fundația Comunitară Mureș, YouthBank și Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din Reghin”, au precizat în deschiderea evenimentului Adrian Crăciun și Andreea Căpușan, prezentatorii spectacolului ”Tineri pentru Tineri”.

De la rock la folclor

DSC_0526Programul serii a cuprins momente de muzică folk, pop, rock, cântec și dans popular, street dance și momente poetice. Deschiderea a fost făcută de piesa trupei Taxi ”Ce faceți” dedicată victimelor din ”Colectiv”, urmată de un moment de reculegere în memoria celor 60 de tineri decedați în urma tragicului eveniment din 30 octombrie de la București. Au urcat pe scena Casei de Cultură a Tineretului din Reghin elevii Ovidiu Pescăruș (Liceul Tehnologic ”Petru Maior”) cu un moment de chitară clasică cu piesa ”Valsa sen nome”, Norbert Petrule (”Petru Maior”), cu piesa ”Little child”, compoziție proprie, Adriana Duna (”Petru Maior”) cu piesa ”Mai frumoasă”, Emanuel Grama și Sorin Giurgiu (”Petru Maior”) cu piesele ”Atât de dor” și ”Ca apa în pustiu”. Cântecul și dansul popular au fost aduse de Ionela Matei (”Lucian Blaga”) cu piesele ”Zice lumea că-s țigană” și ”M-o făcut mama lunea”, elevii Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor” coordonați de prof. Nicoleta Toncean, și elevele Liceulu Tehnologic ”Petru Maior” Dorina Oprea (”Am drăguțucât un goz”), Larisa Cotoi (”Când vii bade pe la noi”), Denisa Gliga (”Bine-mi șade mureșană”) și Roxana Varodi (”Ăla-i om bată-l norocul”). Recitalul de poezie susținut de elevii Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor”a prefațat momentele de gimnastică aerobică și street dance, și recitalurile rock aduse pe scenă de Pescăruș Ovidiu (”Aproape de voi”, ”Una dia de noviembre”), Flaviu Frenț (”Ploaia”, ”How you remind me”) și trupa Liceului Tehnologic ”Petru Maiot” Reed Moon cu piesele ”I love rock and roll” și ”Wicked game”.

DSC_0475Meritul pentru reușita acestui spectacol revine tuturor colegilor de la toate liceele din Reghin. Ideea a pornir de la copii, și categoric a trebuit să intrăm și noi în joc, să încercăm să-i coordonăm. De fapt sunt atât de talentați și obișnuiți de a fi în fața publicului și nu a fost o problemă în ai organiza. Ca de obicei, copii s-au descurcat peste așteptări, foarte spontani, foarte talentați, și s-au descurcat extrem de bine. Era de așteptat ca ei să vină cu această inițiativă de a strânge fonduri pentru cei aflați în suferință. Tinerii sunt sensibili, deși vor să pară duri sunt extrem de sensibili, au foarte multă empatie, solidaritate. Nu le sunt deloc străine aceste concepte, doar că uneori le e greu să le recunoască. Acum a venit momentul în care și-au recunoscut toate aceste calități”, a menționat Emilia Muntean, consilier educativ în cadrul Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin.

Finalul spectacolului a stat sub auspiciile poeziei, protagoniști fiind elevii reghineni, la un nou moment de suflet, cu și pentru tineri.

Gânduri tinerești

Unde-i dragostea în lume,

Dacă nu mai sunt iubiți?

Fericirea între oameni,

Dacă nu sunt fericiți?

 

Unde-i raza de speranță,

Unde toți sunt disperați

Și un zâmbet lin de pace

Printre oameni atacați?

 

Unde-i viața, s-o găsești,

dacă-n jurul tău vezi moarte?

Unde-i știința si cultura

dacă-n sobă arde-o carte?

 

Care-i viața, s-o trăiești,

lângă cei ce stau sa moară?

Care-i frigul așteptat,

într-o sufocantă vară?

 

Ce-i un om să spună vremea,

și-o furnică mică lenea?

Ce-i un om bătut de soartă,

când cerșește lângă poartă?

 

Unde fuge iar copilul

ce la pieptul măsii suge?

Unde-i cerul de azur

lângă luna cea de sânge?

 

Noaptea trece, bezna vine,

Omul luptă pentru sine.

Ziua vine, bezna cade,

Oameni vindecați de spade.

 

Lume rea, lume nebună,

Oameni morți se iau de mână.

Lumea mea, plină de larmă,

Oameni buni se pun să doarmă.

 

Dragostea, concept abstract,

Omul moare înecat.

Omule, tu cel dintâi,

Tu cu dragoste rămâi…

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1840]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE