Galop de sănătate cu nou promovata Phoenix BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

Galop de sănătate cu nou promovata Phoenix

TCS_2353În etapa a X-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin BC Mureş Târgu-Mureş a obţinut sâmbătă seara o victorie lejeră pe teren propriu în faţa formaţiei Phoenix Galaţi, scor 109-79 (31-15, 22-22, 28-10, 28-22). Mureşenii au luat un avantaj confortabil încă din primul sfert, avansul de 16 puncte menţinându-se şi la pauza mare, după ce cele două echipe au încheiat la egalitate sfertul secund. Tonul l-a dat Jurevicius în secunda 20, când a înscris un prim coş din afara semicercului de la 3 puncte, completat apoi de reuşitele lui Barro, Ivanovic şi Mohammed, care avea să devină principalul marcator al partidei. Deşi au ajuns la jumătatea sfertului secund să mărească avantajul la 20 de puncte, mureşenii au mai slăbit ritmul înaintea pauzei mari şi au permis oaspeţilor să se apropie la doar 11 puncte la un moment dat, Gajovic fiind de această dată cel care a restabilit avansul.
La pas, până la final
Dominarea echipei mureşene a continuat la reluare şi, deşi antrenorul Audrius Prakuraitis a rulat întreg lotul, ”tigrii” au reşit spre deliciul publicului ca pentru prima oară în acest sezon să depăşească într-un joc oficial suta de puncte. Partida a fost un bun prilej pentru ca echipa să poată juca şi pentru spectacol, noul jucător al mureşenilor, Alhajji Mohammed (foto) având ocazia să-şi facă debutul la noua echipă unul cu atât mai reuşit. De la mureşeni au înscris 10 din cei 11 jucători care au evoluat, singurul care nu a punctat fiind Barabási Csongor, iar Jakab Cristian nu a fost folosit.
Au înscris:
BC Mureş: Mohammed 24 (1×3), Gajovic 18, Jurevicus 15 (3), Barro 12 p, Frasenyuk 11 (1), Polyák 8 (1), Lázár 7 p, Martinic 6, Ivanovic 6, Ţibârnă 2. a mai jucat
Phoenix: Pesic 18 (4), Rohde 16, Lemyk 15 (1), Threatt 11, Tresac 9 (3), Petică 8 (2), Borşa 2. Au mai jucat Ţelinoiu şi Pârlog
Următorul joc al mureşenilor va avea loc tot pe teren propriu, vineri, 4 decembrie, de la ora 17.15, cu U BT Cluj, cu care se află la egalitate de puncte, pe locurile 2-4, împreună cu CSU Atlassib Sibiu.

Foto: Toth Csaba

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE