Home / Administratie / Ciprian Dobre, declaraţie-surpriză despre viitorul Aeroportului „Transilvania”

Ciprian Dobre, declaraţie-surpriză despre viitorul Aeroportului „Transilvania”

Distribuie

dobrePreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi-a manifestat nemulţumirea joi, 26 noiembrie, cu ocazia unei şedinţe a Consiliului Judeţean Mureş, vis a vis de lentoarea cu care autorităţile de la Bucureşti întocmesc MasterPlanul de Transport al României, document care prevede şi sumele alocate pentru investiţii pentru aeroporturile din România.

„Să sperăm că tehnocraţia salvează Aeroportul!”

În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş şi-a manifestat speranţa că actualul guvern va reuşi ceea ce nu a reuşit niciun guvern din anul 2012 încoace. „Cu alte cuvinte, MasterPlanul pentru Transport trebuia să fie gata în 2012. Am zis că îl terminăm în 2013. Nu l-am terminat nici în 2013, ca să intre în 2014. În 2014 n-am reuşit, şi nu reuşim nici în 2015. Pe cele multe drafturi care au existat la Ministerul Transporturilor, prima dată am fost cuprinşi cu gardul perimetral în MasterPlan, dacă vă vine să credeţi, pe când Aeroportul Craiova era cuprins cu 68 de milioane de euro şi avea pasageri deserviţi de 24 de ori mai puţini decât Târgu-Mureşul. Al patrulea aeroport ca pondere de pasageri din România era pe locul 11 ca investiţii în draftul MasterPlanului pentru Transport. Să vedem ce ne dă Dumnezeu acum, cu guvernul tehnocraţiei. 30 de milioane de euro. Consiliul nu mai poate, că avem procese, ne-au atacat şi parcarea pe care am vrut să o facem acolo, aşa că să sperăm că tehnocraţia salvează aeroportul şi că vom avea în sfârşit un document final al MasterPlanului pe Transportul aerian. Nu s-a reuşit din 2012 încoace. Terminarea acestui document care n-ar trebui să fie politic, ar trebui să fie clar pe criteriul că finanţarea să vină pe pasager deservit de aeroport”, a afirmat Ciprian Dobre.

 

De asemenea, verificati

Mureș: Ședință de pregătire a alegerilor din 9 iunie

Distribuie Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș a găzduit joi, 11 aprilie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.