Home / Agricultura / Sesiunea de primire a proiectelor pentru submăsura 6.3, prelungită

Sesiunea de primire a proiectelor pentru submăsura 6.3, prelungită

Distribuie

gusatuAgenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță prelungirea până la data de 18 decembrie 2015, ora 16.00, a sesiunii de depunere a cererilor de finanțare prin Submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Termenul inițial pentru închiderea sesiunii era 30 octombrie 2015. Prelungirea termenului de primire a cererilor de finanțare s-a decis ca urmare a numărului mare al solicitărilor primite în acest sens din partea potențialilor beneficiari, precum și a disponibilului sumelor pentru sesiunea 2015.

Pragul de calitate pentru perioada 31 octombrie – 18 decembrie 2015 este de 15 puncte pentru submăsura 6.3 (sursa www.afir.info). Beneficiarii acestei submasuri sunt fermierii care deţin în proprietate şi/sau folosinţă o exploataţie agricolă încadrată în categoria de fermă mică conform definiţiei din fişa măsurii cu o dimensiune economică cuprinsă între 8.000 – 11.999 euro valoare Producţie Standard. Sprijinul public nerambursabil în cuantum de 100%, cu o valoare de 15.000 euro se acordă sub formă de primă în două tranşe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Deciziei de Finanţare iar 25% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiţia implementării corecte a planului de afaceri, fără a depăşi 3-5 ani, 5 ani pentru exploataţiile pomicole, de la semnarea deciziei de finanţare.

Toți cei interesați să obțină fonduri nerambursabile pentru implementarea proiectelor finanţate prin acestă submăsură din PNDR 2014-2020 se pot adresa specialistilor consultanţi de la sediul CAJ Mureş, Piaţa Mărăşeşti nr. 13, Târgu-Mureş, precum şi specialiştilor de la Camerelor Agricole locale, cu sediul reşedinţă în localităţile Breaza, Brâncoveneşti, Cristeşti, Fântânele, Miercurea Nirajului, Ruşii Munţi, Sărmaşu, Sâncrai, Sighişoara, Suplac.

Ing. Ileana GUŞATU

Director executiv, Camera Agricolă a Judeţului Mureş

 

 

 

De asemenea, verificati

AFIR: Finanțări de 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Peste 440 de proiecte câștigătoare, doar unul din județul Mureș

Distribuie Potrivit unui raport publicat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru proiectele depuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.