FOTO: 1 Decembrie la Târgu-Mureş, în 100 de imagini Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

FOTO: 1 Decembrie la Târgu-Mureş, în 100 de imagini

1Un număr mare de târgumureşeni au sărbătorit marţi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României, în Piaţa Victoriei din centrul municipiului. Manifestarea s-a desfăşurat pe o ploaie pe alocuri torenţială, care s-a oprit doar în momentul depunerii coroanelor la Statuia Latinităţii din faţa Palatului Administrativ.

Mesajele principalelor instituţii publice din Târgu-Mureş au fost rostite de Dorin Florea – primarul municipiului Târgu-Mureş, Ciprian Dobre – preşedintele Consiliului Judeţean Mureş şi Lucian Goga – prefect.

„1 decembrie, după cum cred că ştiu cu toţii, a fost cel mai înălţător moment al României, un vis milenar care s-a împlinit după foarte mult timp. A fost rodul unei naţiuni şi a unor adevăraţi bărbaţi”, a spus Dorin Florea. „Trebuie să respectăm în primul rând democraţia. Peste trei ani vom sărbători 100 de ani de când naţiunea noastră are o formă, are un conţinut şi are un nume: România”, a subliniat Ciprian Dobre. „La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, în faţa a 1228 de delegaţi şi a peste 100.000 de participanţi, Vasile Goldiş dădea citire textului Rezoluţiei Marii Adunări Naţionale, de Unire a Transilvaniei cu România, eveniment de maximă importanţă în istoria României”, a menţionat Lucian Goga.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o defiliare de trupe şi tehnică militară.

[zizigallery id=1847]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE