FOTO: Nicolae și Tudor Furdui-Iancu, oaspeții reghinenilor de Ziua Națională Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 561 Vizualizări

FOTO: Nicolae și Tudor Furdui-Iancu, oaspeții reghinenilor de Ziua Națională

DSC_0853Manifestările organizate cu prilejul Zilei Naționale de la Reghin au inclus și un spectacol folcloric găzduit luni, 30 noiembrie de Casa de Cultură Municipală ”Eugen Nicoară”. Reghineniii au avut parte de un spectacol pe cinste din care nu au lipsit cîntecul și dansul popular adus de pe scena Casei de Cultură ”Eugen Nicoară” de soliști și ansambluri locale, precum și invitați de seamă, Nicolae și Tudor Furdui-Iancu, acompaniați de Grupul Instrumental ”Crai Nou” din Alba Iulia”.

Talentele reghinene pe scena Casei de Cultură ”Eugen Nicoară”

DSC_0829Simina Cota și Marius Portik, prezentatorii spectacolului au invitat în scenă soliștii și ansamblurile care au dat viață cântecului și jocului popular, Orchestra ”Hora” a Casei de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin, Ansamblul ”Doina Mureșului” a Casei de Cultură ”Eugen Nicoară cu o suită de dansuri de pe  Câmpie, din codru, Oltenia, Maramureș și Moldova, soliștii Andreea Morariu, Iuliana Ciurba, Alexia Aștelian, Cosmina Cotârlă, Daiana Suceava, Daiana Ciurba, Ioana Romanți, rapsodul popular Vasile Crișan, și tinerii instrumentiști Andrei Pascu (vioară) și Andrei Fărcaș (clarinet).

Sănătate, liniște, împliniri

DSC_0840Invitații special ai serii au fost Nicolae și Tudor Furdui-Iancu, acompaniați de Grupul Instrumental ”Crai Nou” din Alba Iulia care, au făcut ca sala să vibreze de cântecul patriotic românesc adus în dar reghinenilor cu ocazia Zilei Naționale. ”Alături de fiul meu Tudor și de Grupul Instrumental ”Crai Nou” vă urez din tot sufletul să aveți bucurii mari de sărbători, să aveți parte de o Zi Națională fericită, pentru toți cei care trăim pe aceste meleaguri, să o sărbătorim cum se cuvine. Să vă de-a Dumnazeu sănătate, liniște, împlinirile pe care vi le doriți, speranță pentru un viitor frumos, și să fim mai împreună, unul lângă altul, umăr la umăr, așa cum sunteți acum pe scaune la acest frumos spectacol,. Mulțumim primarului Maria Precup pentru invitația de a fi prezenți la Reghin. Ne face o plăcere și o onoare să fim din nou  în acest minunat oraș cu ocazia marilos sărbători pentru români. Deși am venit de la drum lung, căldura cu care am fost primiți ne onorează, fapt pentru care am încercat și,  credem că am reușit să-i bucurăm pe reghineni cu cântecele noastre”, a precizat Nicolae Furdui-Iancu.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1845]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE