Home / Sport / Scrisoarea lui Bölöni pentru târgumureşeni

Scrisoarea lui Bölöni pentru târgumureşeni

Distribuie

111Antrenorul de fotbal Bölöni Laszlo a fost distins marţi, 1 decembrie, de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu diploma de excelenţă şi distincţia „Fibula de la Suseni”, în cadrul unei ceremonii organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României şi găzduită de Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu-Mureş.

Absent de la ceremonie, Bölöni Laszlo a fost reprezentat de soţia sa, Klara, care a ridicat distincţia şi a dat citire unei scrisori adresată tuturor târgumureşenilor.

Redăm, în cele ce urmează, conţinutul integral al scrisorii, lecturată cu mare emoţie de Bölöni Klara.

1 boloni

„Dragi târgumureşeni,

Astăzi chiar că trebuia să fie sărbătoare pentru mine. Din mai multe motive, permiteţi-mi să amintesc numai două dintre ele, în primul rând pentru că trebuie să vă mărturisesc că mă simt mândru de decoraţia cu care Prefectura m-a onorat.

Mă întorc spre dumneavoastră şi vă mulţumesc. Astăzi, trebuia să fie sărbătoare, credeţi-mă, că sunt sincer, şi pentru faptul că orice zi în care se vorbeşte despre Târgu-Mureş pentru mine înseamnă sărbătoare. Regret foarte mult că nu pot să fiu printre voi. Numai doi oameni, soţia mea Klara şi cu mine, cunoaştem cu adevărat profunzimea durerii şi a îngrijorării care mă împiedică să stau astăzi în faţa dumneavoastră.

Astăzi, nu îmi permit să mă plimb îndelungat prin Târgu-Mureş, astăzi nu pot petrece mult timp nici în faţa Cetăţii, nici în faţă la Teleki-Teka. Mă opresc numai pentru o clipă şi în faţa Primăriei şi în strada Koteles, plin cu bucurie. Nu îndrăznesc să urc până la Facultatea de Medicină, dar nu cobor nici până la stadionul meu drag.

Astăzi, doar o clipă îndrăznesc să mă gândesc şi la târgumureşeni. Doar o clipă. Altfel, lacrimile m-ar trăda şi aţi afla cât de fragil sunt.

Pentru acelaşi motiv, şi rămasul bun pe care eu îl rostesc va fi scurt. Mulţumesc oraşului, Prefecturii, mulţumesc târgumureşenilor că v-aţi gândit la mine şi m-aţi onorat.”

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.