Vom avea sau nu bilete de familie la instituţiile de cultură? Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Vom avea sau nu bilete de familie la instituţiile de cultură?

csepPropunerea făcută în luna august 2015 de consilierului judeţean UDMR Csép Éva Andrea, prin care familiile să beneficieze de bilete speciale de acces în instituţiile de cultură subordonate Consiliului Judeţean Mureş a intrat în stand-by. Anunţul a fost făcut în şedinţa Consiliului Judeţean Mureş de joi, 26 noiembrie, de Ciprian Dobre, preşedintele instituţiei.

„Promovare de a petrece mai mult timp împreună cu familia”

La ultimul punct de pe ordinea de zi, cel de diverse, Csép Éva Andrea a luat cuvântul pentru a se interesa care este stadiul propunerii făcută în urmă cu trei luni. „În cadrul şedinţei ordinare din 13 august 2015, am aprobat tarife aplicate la instituţiile de cultură. Atunci am propus analiza introducerii biletelor de familie. Accesul la cultură la un preţ accesibil tuturor categoriilor sociale cred că ar ajuta foarte mult ca să creştem numărul mureşenilor prezenţi la evenimente, şi nu în ultimul rând o promovare de a petrece mai mult timp împreună cu familia”, a afirmat secretarul Comisiei social-culturale din cadrul Consiliului Judeţean Mureş. „Au trecut mai mult de trei luni, dar până acum nu s-a făcut niciun demers în vederea rezolvării acestuia. Cred în continuare că acest proiect este necesar pentru cetăţenii judeţului Mureş”, a completat Csép Éva Andrea.

„Noi suntem de acord, dar încă juriştii nu s-au pus de acord”

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a răspuns că personal este de acord cu o astfel de propunere, însă juriştii instituţiei susţin că o asemenea hotărâre ar fi discriminatorie faţă de persoanele necăsătorite şi fără copii. „Noi suntem de acord, dar încă juriştii nu s-au pus de acord. E discriminare sau nu e discriminare? În stadiul acesta suntem. Poate vine cineva care nu e căsătorit şi spune: dacă eu nu sunt căsătorit şi n-am copii trebuie să plătesc mai scump biletul? Pe grupuri avem reducerea, pe familie nu putem să o facem. Aşa am înţeles de la jurişti, cu punct de vedere exprimat în scris”, a susţinut Ciprian Dobre.

„Am discutat cu colegii şi părerile sunt împărţite”

Cuvântul final l-a avut Paul Cosma, secretarul Consiliului Judeţean Mureş. „Am discutat cu colegii şi părerile sunt împărţite. Noi nu ignorăm un astfel de demers pe care dumneavoastră l-aţi făcut şi am pus în discuţie următoarea chestiune: ce se întâmplă cu un cuplu care nu este unit prin căsătorie, ci trăieşte în uniune consensuală şi au trei copii cu paternitate stabilită? Deci când vorbim de familie ne referim şi la acele cupluri care au copii sau nu? Sigur că familia are o reglementare specială în Codul Civil şi se bucură de ocrotirea statului, care îşi asumă obligaţia de a sprijini, ocroti şi promova valorile familiei”, a menţionat Paul Cosma. „Atunci când acorzi nişte reduceri trebuie să ai o fundamentare din partea instituţiilor care promovează serviciul public de cultură pentru care urmează să se acorde acea reducere. Încă niciuna din instituţii nu a făcut vreo referire la această chestiune”, a adăugat secretarul Consiliului Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE