Home / Administratie / Ciprian Dobre, discurs despre democraţie de Ziua Naţională

Ciprian Dobre, discurs despre democraţie de Ziua Naţională

Distribuie

111Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a elogiat cu ocazia discursului ţinut marţi, 1 decembrie, în Piaţa Victoriei din Târgu-Mureş, în cadrul ceremoniei prilejuită de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, eroii care şi-au dat viaţa pentru idealurile naionale în decursul istoriei, dar şi în prezent, în diverse teatre de operaţiuni din lume. “Se pot spune foarte multe lucruri despre ceea ce trebuie să apărăm. Despre ceea ce trebuie să construim şi despre ceea ce trebuie să respectăm. Trebuie să respectăm în primul rând democraţia. Peste trei ani vom sărbători 100 de ani de când naţiunea noastră are o formă, are un conţinut şi are un nume. România. Ai 1600, 1859, 1918, sunt trei repere – şcoală în ceea ce priveşte naţiunea noastră”, a afirmat Ciprian Dobre.

“Trebuie să învăţăm să iubim România”

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a făcut apel la unitate şi a subliniat că cei care critică diverse cheltuieli făcute pentru buna funcţionare a statului sunt, de fapt, duşmani ai democraţiei. “Cred că noi toţi, mai ales în ultimul timp, începem să învăţăm unii de la alţii. Ce înseamnă să învăţăm unii de la alţii? Înseamnă să nu mai fim invidioşi. Înseamnă să fim uniţi. Înseamnă să nu mai avem ambiţii mici, dar diferite. Înseamnă să avem ambiţii mari şi comune. Democraţia este o platformă care oferă acest lucru. Democraţia însă e scumpă. Ea nu poate fi evaluată în bani şi oricine ar veni să ne spună că ne costă prea mult X lucru, că ne costă prea mult Parlamentul, că ne costă prea mult deplasările nu ştiu cui, că ne costă prea mult maşinile sau benzina nu ştiu cui, este de fapt duşmanul democraţiei. Da, democraţia costă! Armata României costă! Ordinea României costă! Iar pentru acest lucru nu trebuie să ne dăm viaţa cum au făcut-o alţii, că să avem noi ce să criticăm azi. Noi astăzi trebuie să fim doar sinceri, trebuie doar să fim cinstiţi cu noi înşine şi trebuie să învăţăm să iubim România. Putem să o facem împreună. Putem să o facem nu pentru că este cea mai frumoasă ţară, nu pentru că are toate bogăţiile din lume, ci pentru că pur şi simplu este ţara noastră. Ar putea să fie săracă, ar putea să fie stearpă, ar putea să fie fără copii şi tot ar trebui să o iubim. Pentru aceşti copii, pentru generaţiile pentru care ne-am asumat responsabilităţi avem obligaţia să o facem frumoasă. Şi ce ţară poate fi mai frumoasă decât o ţară iubită de 20 de milioane de suflete?”, a mai spus Ciprian Dobre.

 

 

De asemenea, verificati

Tragere la sorți la Tribunalul Mureș, pentru birourile electorale de circumscripție

Distribuie Sediul provizoriu al Tribunalului Mureș situat în municipiul Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.