FOTO: Târg de Crăciun ca-n poveşti, la „Butoiul Sasului” Social
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1398 Vizualizări

FOTO: Târg de Crăciun ca-n poveşti, la „Butoiul Sasului”

1 ARestaurantul „Butoiul Sasului” din localitatea Găneşti a găzduit sâmbătă, 29 noiembrie, deschiderea oficială a Târgului de Crăciun „Christ Kindelsmarkt”, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Primăria comunei Găneşti şi Organizaţia de Femei a UDMR Găneşti, cu susţinerea companiei germane Reinert şi va continua pe toată durata Adventului, în următoarele trei weekenduri.

1 bs

Tradiţii germane, pe meleagurile Găneştiului

Proprietarul şi administratorul restaurantului „Butoiul Sasului”, omul de afaceri Erich Jikeli, a declarat că iniţiativa de a organiza un Târg de Crăciun aparţine soţiei sale, Annemarie, din dorinţa de a aduce pe meleagurile din Găneşti frumoasele tradiţii din Germania. „Ne-am străduit să organizăm cât mai bine acest târg, împreună cu Primăria din Găneşti, care ne sprijină în realizarea acestui proiect, aflat la cea de-a doua ediţie. Anul trecut, soţia mea Annemarie a fost cu iniţiativa, din dorinţa de a face un Târg de Crăciun aşa cum se obişnuieşte în Germania, Austria şi Elveţia. A fost primul pas, nu a fost un foarte mare succes pentru că din păcate această tradiţie nu e încă foarte populară în România. Anul acesta, soţia mea a propus din nou să facem evenimentul şi ne dorim să ducem tradiţia mai departe. „Christ Kindelsmarkt” cum se numeşte în germană, începe la primul Advent şi durează patru duminici, până înainte de Crăciun. Avem speranţa că ideea noastră va fi continuată, multiplicată şi de alţii”, a afirmat Erich Jikeli, care deţine şi calitatea de membru al Clubului Economic German de la Braşov. „În acest an, am primit sprijin din partea Primăriei şi din partea grupului Reinert, din partea directorului general Roland Verdev şi directoarei Reinert România, Florenţa Dobrin. Le-au plăcut ideea, astfel că ne-au sponsorizat cu 200 de pachete consistente pentru copii care fac parte din proiect. Mai mult, domnul Roland Verdev ne onorează cu prezenţa şi chiar a gătit un gulas special pentru invitaţi”, a completat Erich Jikeli.

Administratorul restaurantului „Butoiul Sasului” a fost completat de soţia sa Annemarie Jikeli, de asemenea o iubitoare a tradiţiilor germane şi totodată o susţinătoare a proiectelor sociale. „Ne-am dorit să aducă fiecare ceva pentru ceilalţi şi să arate unii la ceilalţi ce se face cu două mâini. Toţi cei care expun au venit numai cu lucruri făcute de mână şi acasă. Ne-am zis că dacă organizăm acest târg să îl organizăm special, astfel încât să se potrivească cu regiunea noastră frumoasă. Ne-am bucura dacă această frumoasă tradiţie din Germania va fi preluată şi aici şi dacă vom creşte în fiecare an acest eveniment de la Găneşti. Cred că acum e cel mai frumos sezon din tot anul”, a afirmat Annemarie Jikeli, referindus-se la frumoasele căsuţe cu diverse produse de artizanat, amenajate cu mult bun gust în curtea restaurantului.

1 udmr

Implicare din partea femeilor din UDMR

Un rol important în organizarea evenimentului l-a avut şi îl are în continuare Organizaţia de Femei a UDMR Găneşti, structură condusă de consilierul local Szentgyorgy Anna. „Noi am contribuit cu tot ce a fost nevoie pentru organizarea târgului. În plus, am amenajat şi o căsuţă cu diverse produse. Avem cam 60 de femei care se implică la fiecare acţiune”, a spus Szentgyorgy Anna, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a UDMR Mureş. „În 13 decembrie vom avea o altă acţiune. Vom merge prin sat ca să căutăm vârstnicii peste 75 de ani şi să îi invităm la eveniment. Avem 314 vârstnici peste 75 de ani în toată comuna. Va fi organizată o masă gratuită, la „Butoiul Sasului”, unde vârstnicii vor beneficia şi de măsurarea gratuită a tensiunii arteriale şi a diabetului”, a adăugat Szentgyorgy Anna.

1r

Reinert, sponsorul şi sufletul Târgului

Succesul Târgului de Crăciun de la Găneşti a depins, în mare măsură, şi de implicarea companiei germane Reinert, care deţine o fabrică de mezeluri în judeţul Braşov. „Am participat şi la evenimentul de anul trecut şi am trăit sentimentul de bucurie pe care îl ai când oferi ceva. Cu ajutorul angajaţilor din România a fost posibil să am succes în ţara dumneavoastră şi atunci gestul meu mi se pare firesc, de a oferi şi eu ceva comunităţii. Ajutăm cu mare plăcere şi sprijinim proiecte de acest gen. Noi luăm foarte în serios şi sprijinim evenimente sociale. Istoria noastră în România a început în urmă cu opt ani, iar afacerea va fi preluată peste aproximativ opt ani, de o altă generaţie. Am observat că în România se savurează mult mai mult atmosfera de familie decât în Germania”, a declarat proprietarul companiei Reinert, Roland Verdev, care a servit participanţii la Târg, cu multă amabilitate, cu un delicios gulas din carne de vită preparat tot de el.

1p

Mulţumiri din partea primarului

Discret, dar în acelaşi timp stăpân pe situaţie şi implicat în buna desfăşurare a evenimentului, primarul comunei Găneşti, Balog Elemér, a transmis mulţumiri tuturor celor care şi-au dat mâna pentru reuşita Târgului de Crăciun. „Eu, ca primar al comunei, doresc să mulţumesc domnului director de la Reinert nu numai pentru acest eveniment, ci şi pentru cele de anul trecut şi – de ce nu – pentru următoarele. Mulţumesc pentru tot sprijinul pe care ni l-au acordat. De asemenea, le mulţumesc celor de la „Butoiul Sasului”, Organizaţiei de Femei a UDMR din Găneşti şi Consiliului Local, tuturor celor care s-au implicat pentru organizarea acestui eveniment. Sunt optimist şi cred că întotdeauna dacă facem ceea ce facem din suflet şi cu credinţă, atunci aceste evenimente vor fi de succes. Pentru mine, şi nu cred că numai pentru mine, perioada de Advent este cea mai frumoasă. Întotdeauna Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare. Oamenii aşteaptă sărbătoarea naşterii Domnului, iar speranţa şi iubirea în sufletele oamenilor este mai caldă”, a afirmat Balog Elemér. „În data de 13 decembrie va fi un alt eveniment frumos, vor fi trei-patru asistente medicale de la Fundaţie Creştină Diakonia din Reghin, care fac îngrijiri la domiciliu în Găneşti şi care vor măsura gratuit tensiunea arterială şi diabetul vârstnicilor”, a mai spus primarul comunei Găneşti.

24

Dansuri, cântece şi voie bună

Programul artistic de sâmbătă, 28 noiembrie, a fost unul bogat, asigurat de Corul de copii al Bisericii Reformate din Găneşti, Corul „Magveto”, Ansamblul de dansuri populare „Friss Karezok” al copiilor din Găneşti şi Fanfara „Armonia” din Târnăveni, toţi copii care au cântat sau au dansat fiind răsplătiţi cu pachete consistente oferite de compania Reinert.

Duminică, 29 noiembrie, vizitatorii Târgului de Crăciun de la „Butoiul Sasului” din Găneşti au avut parte, din nou, de muzică de calitate, asigurată de Corul Şcolii din Găneşti, Ansamblul de Fluieraşi al copiilor şi Orchestra Bisericii Reformate.

35

Programul Târgului de Crăciun din următoarele săptămâni

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 16.00

„Acoustic” – colinde în limbile română, maghiară şi germană

Ansamblul de dansuri populare „Friss Karezok” al copiilor din Găneşti

Duminică, 6 decembrie, ora 16.00

Dansuri populare din Târnăveni – grupa mică

Corul de copii din Târnăveni

Ansamblul de dansuri populare „Kokenyes”

Sâmbătă, 12 decembrie, ora 16.00

Fanfara „Armonia” din Târnăveni

Concert „Titan”

Duminică, 13 decembrie, ora 16.00

Dansuri populare „Kokenyes”

Corul de copii al Şcolii Speciale din Târnăveni

Corul „Credo” din Târnăveni

Vineri, 19 decembrie, ora 16.00

Ansmblul de dansuri populare din Târnăveni

Corul din Ceuaşu de Câmpie

Fanfara din Corneşti

Sâmbătă, 20 decembrie, ora 16.00

Formaţia instrumentală din Seuca

Fanfara „Armonia” din Târnăveni

[zizigallery id=1848]

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE