Home / Social / Proiect de 9,5 milioane lei finalizat la CJ Mureș

Proiect de 9,5 milioane lei finalizat la CJ Mureș

Distribuie

DSC_5381

Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ din Tîrgu Mureş a găzduit în ziua de miercuri, 2 decembrie, o conferință de presă privind închiderea proiectului strategic cu titlul ”Program de intervenţii integrate pentru şomeri – certitudinea unui viitor durabil, în valoare de peste 9,5 milioane de lei, finanțat prin POSDRU.  Proiectul a fost implementat de Consiliul Judeţean Buzău – în calitate de aplicant – în parteneriat cu: Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, SC RD Global Project Consulting SRL, Consiliul Judeţean Mureş, Tecseo SRL şi SC Dechiro Consulting SRL. Durata de implementare a fost de 18 luni.

DSC_5390

În deschiderea conferinței, Ovidiu Dancu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș a ținut să contureze implementarea cu success a proiectului, în special datorită bunei colaborări dintre parteneri, rezultatele vorbind de la sine. În județul Mureș, 167 de persoane au finalizat programul de intervenții integrate, aceștia beneficiind de subvenții în valoare totală de 169.672 de lei. Cursurile desfășurate au fost de competențe informatice, operator introducere prelucrare și validare date, comunicare în limba engleză, dezvoltarea competențelor antreprenoriale, agent commercial, inspector resurse umane, asistent relații publice și comunicare, bazele contabilității.

Obiectivul general al proiectului a fost de a crește capacitatea de angajare pentru 840 de șomeri, în special șomeri de lungă durată, persoane inactive sau aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și a persoanelor care au părăsit timpuriu școala. Acesta a fost atins printr-un cumul de activități integrate, care vor asigura, pe termen lung, incluziunea socio-profesională a persoanelor vizate, cât și creșterea stimei de sine și a independenței financiare a grupului țintă menționat. Activitățile au vizat managementul, promovarea și publicitatea proiectului, campanie de promovare a inițiativelor locale pentru sprijinirea grupului țintă, recrutarea grupului țintă, realizarea unui program de intervenții integrate privind orientarea în carieră, dezvoltarea programului de consultanță ” Sunt antreprenor!” și lansarea concursului cu premii.

Grupul țintă vizat a fost compus din șomeri din județul Buzău (690 de persoane) și județul Mureș (150 de persoane).

DSC_5386

În cadrul conferinței de presă, Liliana Nicolae, manager de proiect, Consiliul Județean Buzău, a făcut o scurtă prezentare a modului în care s-a derulat proiectul, punând accent pe rezultatele obținute, mult mai bune decât cele estimate, astfel:  – ponderea șomerilor de lungă durată care au participat la programe integrate certificați, 80%

-ponderea șomerilor de lingă durată care au participat la programe integrate certificați, din care femei 67,90%

-ponderea șomerilor de lumgă durată care au participat la programe integrate certificați, din care tineri 29,13%

-ponderea persoanelor care în termen de 6 luni după participarea la programe inegrate și-au găsit un loc de muncă 19,40%

-numărul de participanți la instruire care și-au găsit un loc de muncă în termen de 6 luni 256 de persoane

-număr de persoane care au demarat o activitate independent 12 persoane

-număr de participanți la instruire certificați, șomeri de lungă durată 405 persoane

-număr participanți FSE – femei 838 de persoane

-număr participanți FSE-grupa de vârstă 15-24 de ani, 409 de persoane

Valoarea totală a suvbențiilor plătite în proiect a fost de 947.928 de lei.

DSC_5388

”Pentru mine a fost o adevărată provocare, într-un interval scurt de timp de doar 15 luni s-au derulat 126 de programe de formare profesională la nivelul celor două regiuni. Mulți consideră că aceste activități sunt de formă, adică ne ducem, ne înscriem, dăm examenul, încasăm subvenția și atât. Nu a fost deloc așa, orice program de formare profesională permite un grad de absenteism, dar persoanele care nu au dat dovadă de seriozitate, au fost exmatriculate, fără posibilitatea de a reintra în program” ne spune Irinel Oprea, SC Centrul de Consultanță și Studii Europene.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare“, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare“ – proiecte strategice.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.