Home / Politic / Autoritatea Electorală Permanentă recrutează experți

Autoritatea Electorală Permanentă recrutează experți

MAIN-buletine-de-vot

Dacă aveți cetăţenia română, cunoaşteți limba română, scris şi vorbit, aveți drept de vot, nu sunteți urmărit/ă penal, trimis/ă în judecată penală sau condamnat/ă penal, aveți o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcţiei, nu faceți parte dintr-un partid politic și ați absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu, îndepliniți condițiile de a fi admiși în Corpul experților electorali.

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) lansează campania de recrutare a persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experților electorali, din cadrul căruia vor fi desemnați președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, anunță reprezentanții autorității.
Procedura de admitere în Corpul experților electorali se va derula conform metodologiei aprobate de AEP prin Hotărârea nr. 11/2015, care poate fi consultată pe site-ul Autorității aici
Corpul experților electorali este o evidență permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și străinătate sau locțiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de AEP.
Persoanele care au mai îndeplinit funcția de președinte al biroului electoral al secției de votare sau de locțiitor al acestuia și care solicită în scris să fie admise în Corpul experților electorali parcurg o procedură de avizare, realizată de Departamentul de organizare a proceselor electorale din cadrul AEP.
Admiterea în Corpul experților electorali se face prin examen pentru persoanele care: nu au mai exercitat funcţia de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare sau de locţiitor al acestuia; persoanele care au fost excluse din Corpul experţilor electorali, sub condiţia ca excluderea să fi avut loc cu mai mult de 3 ani înaintea datei examenului; persoanele care s-au retras din Corpul experţilor electorali, sub condiţia ca retragerea să fi avut loc cu mai mult de un an înaintea datei examenului. Examenul poate fi scris sau online.
Programarea online şi examenul în sistem online vor avea loc începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dezbatere în premieră organizată de Adrian Giurgiu, deputat USR de Mureș

Deputatul Adrian Giurgiu a marcat o premieră în România, la Comisia pentru mediu şi echilibru …