Home / Interviu / Burse acordate de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție

Burse acordate de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție

DSC_5419

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție anunță în mediul academic și medical din Târgu Mureș începerea perioadei de depunere a aplicațiilor pentru cea de-a cincea ediție a burselor de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului. Tema a fost discutată în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în Laboratorul de igienă din cadrul UMF Târgu Mureș, în ziua de joi, 3 decembrie, la care au participat dr. Alin Popescu, secretar general al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, conf. univ. dr. Monica Tarcea, decanul Facultăţii de Medicină din UMF Târgu Mureş și studenții interesați.

Ca și în cazul edițiilor precedente, fondurile sunt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății. Perioada de depunere a proiectelor este 10 decembrie 2015-10 februarie 2016, iar evaluarea proiectelor va avea loc până la finalul lunii martie 2016.

” Ne bucurăm să putem anunța începerea perioadei de înscriere pentru accesarea burselor acordate, cu un buget total de 150.000 de lei. Privim cu speranță cître viitor, cu atât mai mult cu cât, anul acesta am făcut publice rezultatele unui proiect realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Este vorba despre un studiu în premieră internațională, în urma căruia s-a demonstrat că un consum moderat de bere ar putea ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauză. Iată-ne din nou în căutarea de pasionați în domeniul cercetării, dornici să-și canalizeze eforturile în direcția analizării efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății” a declarat dr. Alin Popescu, secretar general al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Până în prezent, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au fost finalizate trei proiecte de cercetare: „Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii” realizat de Monica Diana Bercea, doctorand în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, 2013, ”Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal și consumul de bere în România” realizat de dr. Corina Zugravu, medic primar în Nutriție și Igiena Alimentelor, 2014 și ” Efectele benefice ale consumului moderat de bere în perioada post-menopauză” realizat de Nicoleta Răducanu, masterand.

Bursele de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție sunt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceștia să aparțină uor centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România. Studenții de la medicină pot aplica începând cu anul al patrulea. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparțină unei instituții de învățământ superior sau centre de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Peste 150 de persoane internate cu COVID-19 în Mureș

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis marți, 19 ianuarie, prin intermediul unui buletin …