Share

Home / Administratie / Infracţiune surprinsă de jandarmi, în pădurea din Sângeorgiu de Mureş

Infracţiune surprinsă de jandarmi, în pădurea din Sângeorgiu de Mureş

jandarmiÎn cursul zilei de miercuri, 2 decembrie, în jurul orei 16.00, un echipaj de jandarmi aflat în misiune de ordine şi siguranţă publică în localitatea Sângeorgiu de Mureş a reuşit să surprindă trei persoane care ridicau resturi de exploatare, din pădurea ce delimita Sângeorgiu de Mureş de localitatea Cotuş. „După declinarea calităţii şi competenţei organelor de ordine, celor în cauză li s-a stabilit identitatea, li s-a adus la cunoştinţă faptele săvârşite, norma legislativă încălcată, apoi au fost sancţionaţi contravenţional, cu avertismente scrise şi amendă pecuniară, conform textului de lege, respectiv „scoaterea din rădăcini sau ridicarea din fondul forestier naţional fără aprobare legală a cioatelor şi/sau a resturilor de exploatare” sunt supuse sancţiunii contravenţionale” din Legea 171/2010, totodată fiind confiscat 1,5 metri cubi material lemnos aflat asupra lor. Jandarmeria recomandă tuturor persoanelor care încearcă prin diferite căi ilegale să obţină material lemnos din păduri, să se gândească de două ori înainte, tocmai pentru nu a intra în conflict cu legea. Pe această cale informăm cetăţenii că în baza protocoalelor încheiate cu Ocolul Silvic, Jandarmeria va continua cu efectuarea de acţiuni de prevenire şi combatere a furturilor de material lemnos pe toată perioada următoare şi nu numai”, a precizat cpt. Ciprian Căluşer, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Agenția Națională a Funcționarilor Publici Mureș angajează

Agenția Națională a Funcționarilor Publici organizează concurs de promovare pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante …

Share
Share