Home / Stiri nationale / Prima de Crăciun, pe primul loc în topul beneficiilor preferate de angajați

Prima de Crăciun, pe primul loc în topul beneficiilor preferate de angajați

Distribuie

Laura Gheara_Managing Director General Human Resources

Prima de Crăciun rămâne principalul beneficiu preferat de companiile și angajaţii din România cu ocazia sărbătorilor de iarnă, se arată într-un comunicat de presă al General Human Resources, furnizor specializat de servicii de resurse umane, care a realizat o analiză pe această temă. Pe locul doi se situează al 13-lea salariu, urmat de tichetele cadou.
„Angajatorii pun tot mai mult accentul pe acordarea de beneficii pentru angajaţi, atât cu ocazia sărbătorilor, cât și pe tot parcursul anului, în vederea creşterii ratei de retenţie în companie și atingerea unui grad de satisfacție cât mai ridicat. Anumite companii oferă de la abonamente avantajoase la săli de sport sau la clinici private, până la acoperirea costurilor pentru cursuri de specializare. Totodată, sfârşitul de an reprezintă o perioadă solicitantă din punct de vedere financiar pentru angajaţi, astfel că beneficiile extrasalariale, cu precădere cele în bani, sunt apreciate de către români”, spune Laura Gheară, Managing Director al General Human Resources.
Potrivit datelor General Human Resources, companiile au în vedere și copiii angajaţilor în perioada sărbătorilor, acordând cadouri pentru fiecare minor, de cele mai multe ori constând în jucării și dulciuri sau tichete cadou, respectând cadrul legal de acordare a acestora. Pentru copiii angajaților, unele companii optează și pentru organizarea de petreceri de Crăciun dedicate.
De asemenea, eforturile depuse de către angajaţi de-a lungul anului sunt răsplătite prin bonusurile de performanţă, care au ca scop fidelizarea salariaţilor, şi prin acordarea de premii de recunoaştere a meritelor, companiile desemnând “Angajatul anului” sau “Angajatul cu cele mai bune vânzări” în cadrul petrecerii de Crăciun. Anul acesta s-a observat o nouă abordare din partea unor companii din România, care au decis să redirecționeze sumele alocate pentru organizarea unor astfel de evenimente către susţinerea unor cauze umanitare.

 

Despre General Human Resources

General Human Resources este o companie înființată în anul 2012, specializată în servicii de externalizare a proceselor de resurse umane, de la administrare de personal și payroll la consultanță în HR și recrutare. Din portofoliul companiei fac parte companii din domenii distincte, precum FMGC, construcții, design interior, comerț, transporturi și administrație publică, pentru care gestionează aproape 22.000 de angajați. Echipa are în componență personal cu studii de specialitate și cu un înalt nivel de pregătire în domeniul resurselor umane, fiecare având o experiență în domeniu între 8 și 15 ani.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Medicii avertizează: “Domnilor guvernanți, exodul medicilor va reîncepe!”

Distribuie În urma protestelor inițiate în data de 16 ianuarie de asociațiile reprezentative naționale ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.