Bizareriile FRF. Incompetență? Rea voință? Cine plătește domnilor? Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Bizareriile FRF. Incompetență? Rea voință? Cine plătește domnilor?

DSC_0228În ultimul meci din acest an al Superligii feminine de fotbal, etapa a X-a, a treia din retur, ASA Târgu-Mureș întâlnește duminică, 6 decembrie, de la ora 14.00, pe teren propriu formația Independența Baia Mare. Mureșncele, vicecampioane de cinci ediții consecutive, după ce au fost deposedate de titlul obținut în vara anului 2010 de către Olimpia Cluj, ocupă și în prezent locul secund, la 6 puncte în urma aceleiași echipe. Mureșencele nu au omologată însă partida cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Aceasta trebuia câștigată la „masa verde” cu 3-0 și s-a încheiat cu 11-1 în amicalul care s-a disputat (foto). Meciul se va rejuca în 12 decembrie!!!
Cine plătește domnilor?
Ce s-a întâmplat la partida în cauză? Echipa oaspete a sosit la Târgu-Mureș, a intrat pe teren la încălzire. Centralul mureșean Florin Andrei, asistat de concitadinii Andra Tănăsuc și Cosmin Bojan a constatat că viza medicală a oaspetelor nu era în conformitate cu regulamentul. Acesta prevede ca pe legitimații să fie aplicate două ștampile, cele ale medicului și a instituției abilitate. Pe a harghitencelor era doar una. S-au purtat discuții, iar arbitrul a decis că partida nu se poate disputa în asemenea condiții și, conform regulamentului, a încheiat raportul și a dictat 3-0 pentru mureșence. Delegatul echipei oaspete a refuzat să semneze actul, iar decizia luată de conducerea FRF a fost următoarea: „nu a fost rea intenție”. „Este o greșeală de procedură, o interpretare a Regulamentului după bunul plac al unora. Regulamentele la noi sunt interpretabile. Întrebarea care se punea este cine va plăti toate aceste costuri suplimetare: SMURD, firma de pază, arbitrajul, deplasarea oaspetelor și altele care presupun orice joc oficial. Mai mult, tot ca la noi, dacă ninge abundent în ajunul partidei reprogramate, cum se va juca, sau cine va plăti pentru cei care ar trebui să curețe zăpada, când ar avea normal liber?”, sunt câteva din întrebările puse de Alexandru Andrași, șeful Centrului de Copii şi Juniori a clubului ASA, totodată antrenor la naţionala feminină de fotbal a României. Mai sunt și alte întrebări fără răspuns, printre care: cum au disputat harghitencele celelalte cinci meciuri din campionat până la acel joc?; au făcut oare fetele de la Odorheiu Secuiesc vizita medicală?; cine ar fi răspuns dacă se petrecea o nouă tragedie?
Campanie anti-ASA?
Echipa harghiteană a avut în amicalul disputat de comun acord o evoluție foarte bună doar în startul partidei. Au condus cu 1-0 și au mai avut o singură mare ocazie, după care au primit nu mai puțin de 11 goluri. A fost totuși un amical, dar…„Pentru rejucare s-a cerut o brigadă neutră, de parcă asta ar influența valoarea sau rezultatul la o asemenea diferență. Mai mult, pentru meciul de duminică, noi am acceptat să jucăm de la ora 14, nu de la 11, cum prevedea programul inițial. Asta pentru ca băimărencele să ajungă la timp fără să pornească noaptea. Interesant, ni s-a delegat o brigadă de arbitri din Craiova. Este evident că adversarele vor lupta mai motivate, dar fetele sunt foarte supărate că vacanța le vine mai târziu și cred că vor fi și ele mai motivate să facă meciuri bune”, este de părere antrenorul mureșencelor, Seches Carol.
Este vorba despre un meci cu un adversar mult mai modest. Echipa din Baia Mare a obținut doar două victorii în 9 meciuri și în tur, la Baia Mare a fost 7-0 pentru ASA. Mureșencele vor avea în aceste zile și un alt test care poate fi extrem de dificil. Înaintea restanței cu harghitencele, în 9 decembrie vor susține la Cluj meciul din „optimile” Cupei României cu Olimpia 2, care va fi probabil întărită cu jucătoare de la campioană.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE