Facilităţi fiscale pentru contribuabilii restanţieri Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

Facilităţi fiscale pentru contribuabilii restanţieri

finanteAdministraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Mureş informează contribuabilii care înregistrează obligaţii restante către bugetul general consolidat la data de 30 septembrie 2015, asupra măsurilor dispuse prin OUG nr. 44/2015 privind acordarea unor facilităţi fiscale.

Redăm în cele ce urmează conţinutul comunicatului de presă remis de AJFP Mureş pe această temă:

„Potrivit prevederilor acestui act normativ, facilităţile fiscale acordate contribuabililor sunt urmatoărele:

  1. Anularea penalităţilor de întârziere, precum şi a unei cote de 54,2% din dobânzi, aferente obligaţiilor de plată principale datorate bugetului general consolidat, restante la 30 septembrie 2015, inclusiv, şi administrate de ANAF;
  2. Anularea penalităţilor de întârziere, precum şi a unei cote de 54,2% din dobânzi, aferente diferenţelor de obligaţii de plată declarate suplimentar de contribuabili prin declaraţie rectificativă prin care se corectează obligaţiile de plată principale cu scadenţe anterioare datei de 30 septembrie 2015, inclusiv, administrate de ANAF;
  3. Anularea penalităţilor de întârziere, precum şi a unei cote de 54,2% din dobânzi, aferente obligaţiilor de plată principale cu termene de plată până la 30 septembrie 2015, inclusiv, şi stinse până la această dată, administrate de ANAF;
  4. Anularea penalităţilor de întârziere, precum şi a unei cote de 54,2% din dobânzi, aferente obligaţiilor de plată principale administrate de ANAF, cu termene de plată până la 30 septembrie 2015, inclusiv, şi individualizate în decizii de impunere emise urmare unei inspecţii fiscale în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă

Contribuabilii care intentioneaza sa beneficieze de amânarea la plată a obligatiilor fiscale accesorii care pot face obiect al scutirii si reducerii, pana la data indeplinirii cumulative a conditiilor necesare beneficierii acestor  facilitate (conditii stipulate in actul normativ  sus enuntat), trebuie  sa isi manifeste intentia prin depunerea la organul fiscal a unei notificari.

Chiar daca nu s-a depus notificarea privind intentia de a beneficia de facilitatiile la plata prevazute de OUG nr. 44/2015, contribuabilii pot beneficia de anulare penalitatilor si reducerea dobanzilor cu 54.2%, daca sunt indeplinite cumulativ conditiile specifice situatiilor prevazute la art.1 – 4 din ordonanta. In acest sens amintim posibilitatea dedicarii platilor efectuate in contul obligatiilor catre buget, utilizand numărul de evidenţă a plăţii (pentru stingerea cotei de 45, 8% din dobânzile datorate sau a debitelor restante).

Totodată, pentru a beneficia de facilităţile fiscale reglementate de OUG nr. 44/2015, după îndeplinirea condiţiilor de plată pentru fiecare din cele 4 situaţii prezentate mai sus, contribuabilii trebuie să depuna la organul fiscal competent o cerere de anulare a obligaţiilor de plată accesorii, până la data de 30 iunie 2016 în cazul facilităţilor prevăzute la punctele 1-3. În cazul facilităţilor prevăzute la pct. 4 cererea de anulare a accesoriilor se depune în termen de 90 de zile de la comunicarea deciziei de impunere.

Contribuabilii care la data de 30 septembrie 2015 beneficiaza de esalonarea la plata a obligatiilor fiscale potrivit OUG nr. 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarii la plata  pot  beneficia şi de:

  1. a) anularea la plată a penalităţilor de întârziere, precum şi a cotei de 54,2% din dobanzile aferente obligaţiilor fiscale principale stabilite prin declaraţii rectificative şi/sau decizii de impunere, în condiţiile prevăzute la articolul 11, alineatul (2) din OUG nr. 44/2015; b) anularea unei cote de 54,2% din dobânzile incluse în ratele de eşalonare care au termen de plată după data de 1 octombrie 2015 dacă eşalonarea la plată se finalizează până la 31 martie 2016. În acest caz, cota de 54,2% din dobânda achitată odată cu plata ratei de eşalonare se restituie potrivit Codului de procedură fiscală.

Conducerea AJFP Mureş”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE