Home / Sanatate / Se analizează situația infecțiilor nosocomiale din spitale după moartea a trei persoane de la Colectiv

Se analizează situația infecțiilor nosocomiale din spitale după moartea a trei persoane de la Colectiv

ministerul sanatatiiInstitutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București analizează situația infecțiilor nosocomiale din spitale, a precizat, ieri, Ministerul Sănătății (MS). Potrivit sursei citate, infecțiile reprezintă doar unul din multiplii factori determinanți ai prognosticului în cazul pacientului cu arsuri. Infecțiile intraspitalicești reprezintă, pe plan internațional, una dintre complicațiile cele mai frecvente ale pacienților cu arsuri majore, conform studiilor de specialitate în acest domeniu, 75% dintre decesele pacienților cu arsuri fiind asociate cu complicații infecțioase și/sau leziuni pulmonare, arată MS.

„Spitalele din România utilizează ghiduri naționale și internaționale, precum și protocoale specifice de tratament în cazul marilor arși. După incendiul din data de 30 octombrie, Ministerul Sănătății a transmis din nou către unitățile sanitare care au preluat în îngrijire răniții de la Colectiv aceste protocoale. (…) Infecțiile reprezintă doar unul din multiplii factori determinanți ai prognosticului în cazul pacientului cu arsuri. Principalul factor care a determinat decesul pacienților răniți în incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave”, menționează reprezentanții ministerului.

MS susține că, pentru tratamentul adecvat al infecțiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispoziție medicația și mijloacele terapeutice necesare, acestea fiind asigurate prin programul destinat pacientului critic.
„La solicitarea Ministerului Sănătății, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a oferit consultanță de specialitate tuturor spitalelor prin medici specialiști și a efectuat analize microbiologice. Institutul Național de Sănătate Publică, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, realizează în prezent o analiză a infecțiilor la pacienții cu arsuri, urmând să prezinte un raport complet și un plan de măsuri concrete”, mai precizează MS.

Potrivit sursei citate, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a recoltat probe care atestă încărcătura microbiană aeriană și probe care să arate încărcătura bacteriană de pe suprafețele din incinta spitalelor. Rezultatele acestor teste vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare.

„Astăzi, principala preocupare a echipei de la Ministerul Sănătății o reprezintă recuperarea medicală a răniților care se află în acest moment în spitalele din țară și din străinătate. Refacerea va fi de lungă durată și presupune recuperare medicală, dar și suport psihologic care să ducă la reintegrarea socială a acestor tineri”, a declarat ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu.

Potrivit Agerpres, trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arși din Capitală au murit din cauza infecțiilor, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adrian Stănculea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Spitalul Sovata-Niraj, situația actuală și proiecte de viitor

Cu o bună organizare și sprijin consistent din partea autorităților locale Spitalul Sovata-Niraj reușeste să …