„Tina Turner de Luduş”, vocea care vrea să triumfe la „Musicomania” Monden
  • alex.toth
  • 1 comentarii
  • 628 Vizualizări

„Tina Turner de Luduş”, vocea care vrea să triumfe la „Musicomania”

timea fekete 1Îndrăgostită iremediabil de muzică încă de la vârsta de 11 ani, luduşeanca Timea Fekete promite să ajungă una din vocile de aur ale show-biz-ului autohton. În prezent, tânăra în vârstă de 19 ani este studentă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi se află pe lista concurenţilor de la “Musicomania”, competiţie organizată de Radio Transilvania Cluj Napoca. Internauţii care doresc să o voteze pe Timea Fekete o pot face la adresa web http://musicomania.ro/voteaza-vocea-preferata/

Reporter: Când te-ai apucat de muzică şi cine au fost cei care ţi-au îndrumat paşii?

Timea Fekete: Am început să studiez muzica încă de la vârsta de şapte ani, când degetele mele au atins pentru prima dată clapele unui pian sub îndrumarea domnului profesor Ovidiu Fanea. Apoi, la vârsta de 11 ani am început să iau lecții de canto sub îndrumarea domnului profesor Cornel Pop. Odată cu începerea ciclului liceal, la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș, m-am înscris și la Școala Populară de Arte din Târgu-Mureș, unde sub îndrumarea doamnei profesoare Raluca Apolțan mi-am conturat și mai bine vocea.

Rep.: De ce te-ai înscris la “Musicomania”?

T.F.: M-am înscris la concurs deoarece mă încântă ideea de studio și – de ce nu – poate fi un plan de viitor de a lucra într-unul sau a avea unul propriu. Dar vreau să cânt, să mă fac plăcută prin cântecele mele, prin versurile pe care le rostesc, sentimentele pe care le pun în fiecare cuvânt. Melodia cu care particip la concurs se numește “Proud Mary” – Tina Turner.

timea fekete 2

Rep.: Ce înseamnă muzica pentru tine?

T.F.: În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru oportunitatea oferită de a împărtăși și cu alții ceea ce îmi place mie să fac, să cânt. Nu aș putea exprima niciodată prin cuvinte ceea ce înseamnă muzica pentru mine. Pot să vă spun doar că sunt cea mai fericită atunci când cant.

Rep.: Concursul e pe bază de voturi. Până în ce data se poate vota?

T.F.: Se votează în perioada 1-9 decembrie, un vot zilnic de pe un IP. După asta, primii 18 merg mai departe în semifinala din 12 decembrie, iar mai apoi va avea loc finala, în 19 decembrie.

Rep.: Care e cea mai mare realizare din cariera ta artistică?

T.F.: Cea mai mare realizare de-a mea până acum e că în curând voi lansa prima mea melodie. Sunt foarte încântată şi mi-am dorit mult asta.

Rep.: Cum se numeşte melodia?

T.F.: Sinceră să fiu, încă nu știu cum se va numi. Cel mai probabil se va numi “Te caut”…

Rep.: Ce gen de muzică îţi place să abordezi?

T.F.: Genul pe care îl interpretez este pop-rock şi mai nou jazz, care îmi place la nebunie

Rep.: La ce evenimente importante ai cântat până acum?

T.F.: Am cântat la eveniment cum ar fi Zilele orașelor Luduș, Târgu-Mureș, Câmpia Turzii, Mediaș, Iernut, Târnăveni, Sovata, Seleuș-Sighișoara.

Rep.: Ai participat şi la concursuri?

T.F.: Da, am participat la destul de multe concursuri de interpretare, în Târgu-Mureş, Satu Mare, Oradea, Cluj, Brașov, Luduș, Reghin, București…

Rep.: Ai şi premii la activ?

T.F.: Da, am obţinut premii la Târgu-Mureș la „Chants sons sur scene”, la Satu-Mare la concursul „Muzica inimii mele”, la Cluj Napoca – „Tinerețe pe portativ” şi la Regin, la concursul „Steluțe de argint”.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE