Home / Cultură / Cistelecan, în top la târgul ”Gaudeamus”

Cistelecan, în top la târgul ”Gaudeamus”

cistelecanVolumul „Zece femei” al scriitorului și criticului literar Alexandru Cistelecan, recent apărut sub îngrijirea editurii Cartier din Chișinău, a ajuns în topul 10 al celor mai bine vândute cărți ale editurii la Târgul Internațional de Carte ”Gaudeamus” care a avut loc în a doua parte a lunii noiembrie la București. Autorul dedică acest volum poeteselor simboliste. O carte plăcută la citit, susține autorul. ”Poetesele erau femei interesante, spectaculoase chiar. Atât ca feminitate, dar erau şi bune poete”, susține Al.Cistelecan. Volumul vine ca o continuare a seriei de profiluri de doamne  lirice, dezgropate din uitare de către autorul mureșean. În volum, Cistelecan mânuiește cu precizie instrumentele chirurgicale ale criticii literare, surâde și se amuză. Din fiecare pasaj răzbate un umor tandru, plin de înțelegere față de sufletul femeii în general și față de poetese în special. Idei din volum au fost prezentate de către autor în cadrul deschiderii Conferinței Internaționale de Literatură, Discurs și Dialog Multicultural organizată recent de Universitatea ”Petru Maior” din Târgu-Mureș. (E.V.)

1 comentariu

  1. Felicitari domnului Alexandru Cistelecan, unul dintre cei mai importanti critici literari din Romania la ora actuala, care la targul Gaudeamus a lasat o frumoasa impresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Evenimentul de dezvelire a statuii lui Bethlen Gábor, vizionat doar online

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a transmis vineri, 13 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …