Home / Cultură / Cistelecan, în top la târgul ”Gaudeamus”

Cistelecan, în top la târgul ”Gaudeamus”

Distribuie

cistelecanVolumul „Zece femei” al scriitorului și criticului literar Alexandru Cistelecan, recent apărut sub îngrijirea editurii Cartier din Chișinău, a ajuns în topul 10 al celor mai bine vândute cărți ale editurii la Târgul Internațional de Carte ”Gaudeamus” care a avut loc în a doua parte a lunii noiembrie la București. Autorul dedică acest volum poeteselor simboliste. O carte plăcută la citit, susține autorul. ”Poetesele erau femei interesante, spectaculoase chiar. Atât ca feminitate, dar erau şi bune poete”, susține Al.Cistelecan. Volumul vine ca o continuare a seriei de profiluri de doamne  lirice, dezgropate din uitare de către autorul mureșean. În volum, Cistelecan mânuiește cu precizie instrumentele chirurgicale ale criticii literare, surâde și se amuză. Din fiecare pasaj răzbate un umor tandru, plin de înțelegere față de sufletul femeii în general și față de poetese în special. Idei din volum au fost prezentate de către autor în cadrul deschiderii Conferinței Internaționale de Literatură, Discurs și Dialog Multicultural organizată recent de Universitatea ”Petru Maior” din Târgu-Mureș. (E.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Sărbătoare cu triplă semnificație la Bistra Mureșului

Distribuie În zi de aleasă sărbătoarea, prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, comunitatea din localitatea …

1 comentariu

  1. Felicitari domnului Alexandru Cistelecan, unul dintre cei mai importanti critici literari din Romania la ora actuala, care la targul Gaudeamus a lasat o frumoasa impresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.