BC Sirius se impune în derby. Victorie cu U Cluj Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

BC Sirius se impune în derby. Victorie cu U Cluj

srirusÎn derby-ul seriei I a Ligii I de baschet feminin, etapa a IV-a a campionatului, BC Sirius Târgu-Mureș a învins duminică în partida disputată în sala de sport a Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, formația CS Universitatea Cluj-Napoca cu scorul de 59-57 (20-15, 16-9, 14-19, 9-14). Cele două formații erau singurele neînvinse, dar prima poziție era ocupată de echipa clujeană, care a susținut o partidă în devans. Echipa mureșeană, pregătită de antrenorul Steff Zakarias a câștigat cu emoții o partidă în care a decis în primul rând dăruirea. După un prim sfert echilibrat, mureșencele s-au desprins în finalul acestuia, după care în al doilea au mărit duferența. La jumătatea sferului secund au reușit să depășească pentru prima dată granița celor 10 puncte, 31-18 la intrarea în ultimele 3 minute, dar clujencele au revenit la doar 5. Coșul de 3 puncte reușit pe sirena dinaintea pauzei de căpitanul Janina Simionca a refăcut diferența și mureșencele aveau 12 puncte, după o primă repriză în care dorința de victorie a fost mult mai evidentă. O altă problemă care trebuia suplinită, aveau o „bancă scurtă” din cauza accidentărilor.

Cădere și revenire, final dramatic
După 36-24 la pauza mare, clujencele au început partea a doua cu o viteză în plus. Mureșencelor nu le-a ieșit mai nimic în primele 6 minute și nici nu le-a intrat nicio minge în coș. În această perioadă oaspetele au reușit un run de 16-0, îndeosebi cu recuperări transfrmate pe contraatac sau aruncări de la distanță. Finalul sfertului a aparținut din nou gazdelor, care au revenit și au intrat la ultima pauză cu 50-43. A urmat un ultim sfert deosebit de tensionat, cu puține realizări. După 3 minute din ultimul act scorul a devenit egal 52, iar la intrarea în ultimele două minute era 55-55. Așadar, în cinci minute cu câte doar 3 puncte. Mureșencele au trecut în avantaj de un coș, dar la intrarea în ultimul minut era din nou egal, la 57. După o liberă transformată, cu 6,8 secunde rămase, Sirius avea avantaj de un singur punct și a obținut alte două libere. Schema a fost eficientă, cu fault rapid al oasoetelor la aceeași Simionca, dar aceasta a transformat doar una și mai erau 5 secunde. Time-outul cerut de echipa clujeană a dus mingea în terenul mureșencelor, dar au reușit să apere o victorie care le instalează în fruntea clasamentului și vor mai susține în acest an un ultim meci, peste două săptămâni, la Oradea, cu formația Universitatea CSM din localitate, o altă echipă cu drept de promovare, dar cu evoluție slabă, fără nicio victorie.
La BC Sirius au evoluat: Alina Pop, Janina Simionca, Parajdi Tékla, Bartha Borbála, Antonia Radu, Balogh Adrea, Gombos Andrea, Andreea Feiseș, Pálfi Tünde.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE