Copii operați pe cord închis grație unei tehnologii 3D Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Copii operați pe cord închis grație unei tehnologii 3D

sTrei copii au fost operați cu succes pe cord închis, recent, în Franța, o premieră în Europa, grație utilizării „EchoNavigator”, un nou software de vizualizare 3D, a anunțat duminică un responsabil al secției pediatrice de la spitalul din Toulouse, citat de agenția de presă Agerpres.

Acest sistem de navigare 3D este deja utilizat într-un spital din Créteil, în apropiere de Paris, și în câteva spitale europene, dar numai pentru „adulți și pentru alte indicații”, a declarat pentru AFP Philippe Acar, cardiolog și pediatru, confirmând o informație publicată de cotidianul Le Parisien.

Potrivit sursei citate, acest sistem are ca scop facilitarea operațiilor pe cale percutanată, trecând printr-o venă și, astfel, evitând operația pe cord deschis pentru copiii cu malformații cardiace.

Software-ul, dezvoltat de Philips, permite afișarea pe același ecran și în 3D a ecografiei inimii copilului și a razelor X în momentul în care medicii introduc sonda pe care o folosesc pentru repararea malformațiilor cardiace, a explicat profesorul Acar, care conduce proiectul de cercetare clinică.

Această nouă tehnologie testată la Toulouse se integrează într-un proiect european, a precizat cardialogul. Patruzeci de copii ar urma să beneficieze de o operație cu ajutorul acestui software în următorii doi ani, înainte ca procedeul să fie extins la toate spitalele.

Nellie, în vârstă de 5 ani, a fost primul copil care a beneficiat de această nouă tehnică la începutul lunii noiembrie. Ea suferea de o gaură intraventriculară, foarte delicat de operat cu mijloacele chirurgicale clasice. De asemenea, un băiat în vârstă de 6 ani a suferit apoi aceeași intervenție, iar o fetiță de 9 ani ea a fost operată pentru o problemă de comunicare între atriile cardiace.

Nu trec decât 72 de ore de spitalizare și copilul iese fără cicatrici, a remarcat profesorul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE