FOTO:  ”Cupa Mirona”, ediție jubiliară sub auspiciile tinereții Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1206 Vizualizări

FOTO: ”Cupa Mirona”, ediție jubiliară sub auspiciile tinereții

1 (11)Clubul Sportiv “Dansul Viorilor” din Reghin a organizat sâmbătă, 5 decembrie sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Reghin cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional de Dans Sportiv “Cupa Mirona”. Ediția jubiliară a Cupei Mirona și-a propus să ofere în primul rând o șansă celor mai tineri dansatori, celor care încep să descopere minunata lume a dansului sportiv. Peste 200 de sportivi au pășit pe ringul de dans din Complexul Gliga din Reghin, de la cluburile Galactic Dance Baia Mare, Latino Angels Dej, Floris Bistrița, Apollo Târgu-Mureș, Suprem Dance Râmnicu Vâlcea, Crystal Top Dance Cluj-Napoca, Pro Dance Studio Brașov, Diamond Dance Club Cluj-Napoca, Rondo Dance Târgu-Mureș, Dance Art-Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, Top Dance Life Bistrița, Let’s Dance București, Potaisa Turda, Loga Dance School Satu-Mare și Dansul Viorilor Reghin.

5 competiții în aceeași zi

DSC_1073La această ediție jubiliară a Cupei Mirona s-a înregistrat un caz special, deoarece sunt patru competiții de dans sportiv în țară în aceeași zi. Cu toate acestea numărul sportivilor veniți la Reghin a fost destul de mare, peste 200, de la 14 cluburi din țară, jurizați de 12 arbitri. Vă dați seama că a fost foarte greu pentru Federația Română de Dans Sportiv să împartă atât garda de arbitrii cât și oficialii, să meargă în toate cele patru locuri. Este pentru prima dată în România când se întâmplă un astfel de caz. Sunt directorul acestui concurs încă de la prima ediție, Reghinul fiind cel mai important centru de dans sportiv, nu doar din țară ci și din Europa, având sigurul gimnaziu privat de dans din Europa”, ne-a declarat Ludovic Otto Varga, directorul concursului.

Câștigătorii Cupei Mirona  2015

DSC_1116După ce sportivii și-au etalat talentul pe ringul de dans pe ritmuri de vals, quickstep, samba, cha cha cha sau jive, a urmat desemenarea câștigătorilor celei de a zecea ediții a Cupei Mirona, premiați de Roman Cificli și Mirona Gliga, campioni mondiali în Adult Show Latin la dans sportiv în acest an în China.  La Clasa E 10-11 ani locul 1 a fost ocupat de perechea Szots David – Fekete Renata de la Dance Art – Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureț, la Clasa E 12-13 ani cîștigători au fost Șerban Botoș – Cezara Fărcaș de la Clubul Dansul Viorilor din Reghin. Tot la Clasa E, dar la categoria 6-9 ani câștigători au fost desemnați Aless David Butean – Ariana Daniela Maxim de la Clubul Crystal Top Dance din Cluj-Napoca. La secțiunea Hobby 6-9 ani câștigători au fost Alexandru Vătafu – Dea Floriana Ciucă de la Clubul Suprem Dance din Râmnicu Valcea, iar la categoria 10-11 ani a aceleeași secțiuni, câștigători au fost Alexandru Șut – Ariana Culda de la Clubul Dansul Viorilor Reghin. La secțiunea Precompetițional 1 Dans 4-7 ani locul 1 a revenit perechii Matei Oprea – Suto Andrea de la Clubul Crystal Top Dance din Cluj-Napoca), iar la categoria 8-9 ani câștigătoiri au fosy Marc Răzvan Ambruș – Miruna Panait de la Clubul Crystal Top Dance din Cluj-Napoca. La Precompetițional 3 Dansuri 4-7 ani locul 1 a revenit perechii Nicola Nicoară – Sidonia Buta de la Dansul Viorilor Reghin, respectiv Rareș Borcutean – Roberta Variciuc de la Clubul Galactic din Baia Mare la categoria 8-9 ani.

Șansă pentru tinerii dansatori

DSC_1154Este o mare împlinire pentru mine să ajungem cu această competiție la ediția a zecea. Un proiect mic, mărunt, plecat la drum în urmă cu 10 ani, precedat de dansul sportiv când Mirona avea 10 ani. La ediția din acest an multă lume se aștepta ca ea să fie una mai de amploare, dar noi ne-am adresat strict începătorilor, celor care pentru prima oară pășesc pe ringul de dans, celor de la noi de la școală care nu au concurat până acum. M-am pus în sufletul părinților și copiilor care dansează pentru prima dată aici, exact cum am fost noi când a început Mirona. Cred că acești tineri sportivi sunt o mare speranță pentru viitor, așa cum și Mirona a început cu prima competiție, când a dansat o dată și a ieșit din primul tur, iar noi stăteam pe margine și nu înțelegeam ce e cu acest dans sportiv. Pe parcurs am învățat ce înseamnă performanța în dansul sportiv. Mă bucur că în ajun de Moș Nicolae, pentru părinți e un mare cadou să-și vadă copiii fericiți că urcă pe un podium. Mai mult de jumătate din cei care concurează pleacă acasă cu o cupă, cu o medalie, cu un cadou de la Moșu”, a precizat Vasile Gliga, președintele Federației Române de Dans Sportiv.

[zizigallery id=1850]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE