A crescut rata alăptării în Tîrgu Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

A crescut rata alăptării în Tîrgu Mureș

alaptareÎncepând cu această toamnă, peste 35 de femei din județul Mureș au beneficiat de cursuri și suport în ceea ce privește sarcina și îngrijirea copilului din partea Educatorilor Perinatali SAMAS. Acest lucru a fost posibil datorită unui proiect social adresat femeilor care provin din medii defavorizate.

La aproape trei luni de la demararea cursurilor, Adina Iancu, moașă independentă, educator perinatal SAMAS și consultant în alaptare, se declară mulțumită de felul în care au răspuns mamele la invitația de a participa la aceste cursuri și susține că peste 75 de femei din întreg județul vor beneficia, în total, în mod gratuit, timp de șase luni, de cursuri și suport în ceea ce privește sarcina și îngrijirea copilului. Până acum, au beneficiat de consiliere 35 de mame, iar în luna decembrie se preconizează că vor mai beneficia încă 20 de mame.
„În programul social am avut până acum peste 35 de mame. Mai mult de jumătate din mamele cuprinse în program au primit informații cu privire la alăptare, îngrijirea bebelușului și diversificare. Obiectivele principale ale programului sunt creșterea ratei de alăptare exclusivă pentru cel puțin șase luni și facilitarea accesului la pregătirea pentru naștere, realizată de educatori perinatali certificați. Beneficiarele sunt femeile din familii cu venit minim/membru de 500 de lei, victimele violenței în familie, mamele tinere sub 18 ani, femeile din case de protecție, centre de îngrijire a copilului și femeile aflate în situații de risc”, a precizat Adina Iancu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE