Despre tratamentul bolilor de inimă, la prima Conferință Națională „ConCORDIS” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1237 Vizualizări

Despre tratamentul bolilor de inimă, la prima Conferință Națională „ConCORDIS”

conferintaÎn contextul în care bolile cardiovasculare reprezintă cauza principală de morbiditate şi mortalitate în România, la Tîrgu Mureș începe miercuri, 9 decembrie, prima ediţie a Conferinţei Naţionale „ConCORDIS” de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară din România, cu participare internaţională.

Asociaţia „Tinerii Chirurgi”, în colaborare cu Societatea Studenţească de Chirurgie din România, filiala Tîrgu Mureş, sub coordonarea Universităţii de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tîrgu Mureş, organizează în perioada 9-13 decembrie, conferința care reprezintă oportunitatea perfectă pentru familiarizarea studenţilor şi tinerilor medici cu posibilităţile actuale de diagnostic şi tratament în acest domeniu.

Implicarea și participarea activă, încurajată
În cadrul manifestării, vor fi tratate aspecte legate de procedee în cardiologia intervenţională, tehnici în chirurgia cardiovasculară, şi noutăţi în metodele de abord endovascular. Participanţii vor avea, de asemenea, ocazia de a participa activ atât la workshop-uri specializate încadrate în chirurgia cardiovasculară (bypass aorto-coronarian, înlocuire de valvă aortică, tratamentul chirurgical al defectelor cardiace congenitale, anastomoze vasculare), la workshop-uri de cardiologie intervenţională realizate pe simulatoare specifice, cât şi la workshop-uri ce urmăresc elementele clinice şi paraclinice de cardiologie. Evenimentul se va concluziona cu o dezbatere în care vor fi aduse în discuţie acele teme abordate pe parcursul conferinţei care prezintă un interes comun atât pentru chirurgia cardiovasculară, cât şi pentru cardiologia intervenţională, reliefându-se avantajele şi dezavantajele fiecărui tratament. În discuţie, va fi posibilă şi încurajată implicarea, participarea activă şi interacţiunea publicului cu lectorii participanţi la dezbatere.

„Cardiologia la răscruce de drumuri”
Avându-l ca președinte al Comitetului de Organizare pe prof. dr. Dan Dobreanu, conferința va aborda o largă varietate de teme de mare interes medical în momentul actual, fiind puse în discuție procedee în cardiologia intervențională, tehnici în chirurgia cardiovasculară și pulmonară, noutăți în metodele de abord endovascular, noțiuni de imunitate în transplantul cardiac și considerente privind tratamentul medicamentos anticoagulant.
„Cardiologia la răscruce de drumuri. Poate că acesta ar fi cel mai potrivit motto pentru un congres apărut ca expresie a entuziasmului tineresc al unui grup de studenţi. Evident vorbind de cardiologie în general, ca artă a tratării bolilor de inimă. Decenii de-a rândul, la fel ca în aproape toate domeniile medicinei şi tratamentul suferinţelor cardiace s-a împărţit distinct medicaţie şi chirurgie. Anii ’80 încep să aducă o dezvoltare fără precedent a tehnicilor de cardiologie intervenţională, apropiind tot mai mult cardiologul clinician de tratamentul de tip chirurgical. S-a ajuns astăzi practic la o ştergere a limitelor între cele două specialităţi, recurgându-se tot mai mult la proceduri hibride care rezolvă zone ale patologiei cardiovasculare considerate până nu demult de neatins. La această zonă se referă în primul rând acest congres şi faptul că tinerii au înţeles încotro ne îndreptăm nu face decât să confirme că viitorul cardiologiei este pe mâini bune”, a afirmat, pe site-ul conferinței, prof. dr. Dan Dobreanu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE