Formare profesională în biofarmaceutică Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

Formare profesională în biofarmaceutică

DSC_5467

Sediul Cartel Alfa, filiala Mureș, a găzduit luni, 7 decembrie, o întâlnire tematică regională privind Campania de promovare a beneficiilor participării la programele de formare profesională completă la locul de muncă și aprofundarea informațiilor referitoare la legăturile între cererea pieței muncii și oferta de forță de muncă.

 

Proiect de 2,2 milioane lei

 

Evenimentul este înscris în cadrul proiectului ”Formare profesională completă la locul de muncă”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul Social European şi Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2,267,356, 81 lei, contribuția solicitantului fiind de 45.347,14 lei.

Implementat de Asociația Caritas Câmpulung în parteneriat cu Asociația Solidaritatea Umană și derulat pe o perioadă de nouă luni, proiectul urmărește să dezvolte competențele necesare pentru exercitarea corespunzătoare a unei ocupații din sectorul de biofarmaceutică a 350 de angajați cu cel mult studii postliceale din județele Cluj, Iași, Ilfov, Timiș și Mureș și să promoveze accesul la programe de calificare profesională a angajaților din sectorul de biofarmaceutică.

DSC_5472

Din numărul total al cursanților, ponderea cea mai mare este la Târgu-Mureș, respectiv 149 de angajați ai Gedeon Richter SA. Cursurile s-au derulat pe perioada a 3 luni, în meseriile sudor, operator la tratarea apei tehnologice, electrician în instalații energetice, operator cazane, turbine cu aburi, instalații auxiliare și de termoficare, cursanții au beneficiat de o masă caldă pe timpul cursurilor și de o subvenție de 600 de lei, la final.

Echipa proiectului este compusă din Grigorescu Ștefan – manager de proiect, Asociația Caritas Câmpulung, Florin Pârvu – coordonator de activități, doi experți formare – Cristina Barbu și Lucia Soci, director executiv Asociația Caritas Câmpulung, trainer Sorin Dumitrașcu, aceștia fiind susținuți de Cristina Șimon, preşedinte al Sindicatului Judeţean Profesional Armedica și Markos Gyorgy, preşedintele Cartel Alfa Mureş.

 

Certificare la finalul cursurilor

 

Proiectul se încheie în data de 23 decembrie și se adresează angajaților din domeniul biofarmaceutică, bărbați și femei, indiferent de vârstă. Participarea în cadrul proiectului asigură obținerea unei certificări a competențelor în ocupația respectivă ceea ce asigură beneficiarilor o creștere a siguranței locului de muncă, obținerea unor informații complete despre ocupație și traseul professional, care poate fi construit pe baza calificării, dezvoltarea competențelor în raport cu nevoile specifice ale angajatorilor, la un nivel calitativ superior și o înțelegere mai bună  a aspectelor pieței muncii.

Asociația Caritas Câmpulung este o organizație neguvernamentală care are drept scop dezvoltarea și promovarea valorilor intelectuale în rândul adulților, promovarea și susținerea ocupării sustenabile a flexicurității, integrării mobilității și adaptării pe piața muncii a șomerilor și a altor persoane inactive, facilitarea accesului tinerilor și a altor grupuri vulnerabile, defavorizate la piața muncii.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE