Victorie „de aur” pentru ASA FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Victorie „de aur” pentru ASA

DSC_0494În penultima partidă a etapei a XXI-a a Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a învins luni seara pe stadionul Dinamo din București formația FC Voluntari cu scorul de 2-0. Ambele goluri au fost înscrise în prima repriză. Jazvic a deschis scorul în minutul 14, iar Axente a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 24. Mureșenii au fost superiori în prima parte și au avut prima ocazie în minutul 2. La centrarea lui Dedov, Costa nu a putut plasa lovitura de cap din fața porții doar pe mijlocul porții și fostul portar al mureșenilor, Balauru a reținut de sub bară. Mihai Costea a avut și el șansa deschiderii scorului pentru gazde în minutul 9, când a pătruns pe stânga, dar șutul a fost reținut de Stăncioiu. În minutul 14 Axente l-a servit prea larg pe Jazvic, dar acesta a recuperat, a pătruns în careu și a trimis plasat în plasa laterală, pe interior, din cădere. În minutul 23, Axente a pătruns în viteză și Laurențiu Rus, trecut pe la Târgu-Mureș, deși avea fața, nu l-a observat pe acesta și l-a acostat, provocând o lovitură de la 11 metri. Tot Axente a transformat cu un șut plasat lovitura de pedeapsă și a făcut 2-0. Ilfovenii au încercat să revină în joc, dar Goosens a șutat peste poartă din interiorul careului, iar șutul lui Pancu din minutul 41 a fost reținut de Stăncioiu. Un ultim șut periculos l-au expediat tot mureșenii în minutul 44, prin Costa, dar și Balauru a reținut.
Perioade cu joc confuz, faze controversate
Ceața care s-a lăsat înaintea reluării partidei a coborât parcă și la capitolul luciditate. Primele minute ale reprizei secunde au fost confuze, după care au urmat altele cu dominări alternative și faze controversate. Ilfovenii au dominat mare parte a reprizei secunde și au trimis în poartă în minutul 51, prin Pancu, dar golul a fost anulat, centralul George Găman a văzut henț la veteranul ilfovenilor. Aceștia au mai reclamat un henț în careu la Balic, după care a urmat o ocazie a mureșenilor prin noul intrat Kortzorg. În minutul 74, Stăncioiu este atent la șutul din întoarcere a lui Mihai Costea, iar după două minute mureșenii puteau închide jocul, la două șuturi respinse de Balauru, al doilea a lui Gorobsov, din poziție foarte bună. Gazdele trec din nou în ofensivă, dar în minutul 83 Kortzorg ratează și el desprinderea decisivă, când scapă singur și vrea să treacă și de portrul gazdelor, după care este deposedat. FC Voluntari mai are două zvâcniri spre final, cu șuturi ale lui Rus și Costea, ambele reținute de portarul mureșenilor. ASA obține o victorie deosebit de importantă și își consolidează poziția de play-off tocmai înaintea unei partide cu una dintre principalele contracandidate, CSMS Iași. Partida va avea loc la Târgu-Mureș, vineri, 11 decembrie, ora 20.30.
Au evoluat formațiile:
FC Voluntari: Balauru- L. Rus, Spahija (25 Novakovici), S. Rădoi, Briceag, Novac, Goosens, M. Costea, Kone, Vîlceanu (79 A. Ioniță), Pancu (72 Todoran)
ASA: Stăncioiu- Velayos, Balaur, Bejan, Balic, Mureșan, Gorobsov, Jazvic, Axente (88 Gonzales), Dedov (71 Manolov), Ramiro Costa (46 Kortzorg)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE