Home / Invatamant / Zilele UMF Tîrgu Mureș, manifestare tradițională ce încheie în mod fericit UMF70

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Zilele UMF Tîrgu Mureș, manifestare tradițională ce încheie în mod fericit UMF70

1 prof dr Leonard AzamfireiÎn anul în care Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș sărbătorește 70 de ani de la înființare, Zilele UMF Tîrgu Mureș, o manifestare tradițională, ce are loc în perioada 7 – 11 decembrie, se desfășoară sub egida UMF70, având loc o serie de evenimente de excepție, unele organizate în premieră.

Potrivit rectorului UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, Zilele UMF Tîrgu Mureș din acest an vin să încheie în mod fericit un an întreg de activități desfăşurate sub egida aniversării a 70 de ani de la înființarea Universității. Primele două zile sunt dedicate activităților cultural-artistice: Zilelor Culturale Maghiare, expoziției de artă plastică realizată de medici, farmaciști și studenți și pentru că se apropie Crăciunul, formațiilor muzicale din UMF și soliștilor care vor interpreta colinde.
„Vom începe luni, 7 decembrie, cu o manifestare inedită, pe care am propus-o colegilor maghiari și care au răspuns pozitiv. Este vorba de Zilele Culturale Maghiare la UMF Tîrgu Mureș, ocazie menită să creeze cadrul ca, prin manifestări culturale și artistice, să fie scos în evidență caracterul multicultural al Universității și, mai specific, activitatea colegilor maghiari, fie că sunt studenți, fie că sunt cadre didactice. Marți, 8 decembrie, vom avea a doua ediție a expoziției „Arta în suflet de medic”, o expoziție de artă plastică realizată de medici, farmaciști și studenți. Seara, vom avea Concertul Studențesc de Colinde, un moment artistic original, care va avea loc la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, a arătat rectorul UMF Tîrgu Mureș.

2 umfInvitați din țară și de peste hotare
Ziua de miercuri, 9 decembrie, începe cu A 8-a Sesiune Științifică Anuală a Doctoranzilor și A 5-a Conferință a Postdoctoranzilor în Medicină și Farmacie. În paralel, va avea loc un workshop de Simulare Aplicată în Medicină, organizat în parteneriat cu Centrul de Simulare Medicală din Munchen, în cadrul Proiectului European „Med Sim” derulat de UMF Tîrgu Mureș și care se încheie la sfârșitul acestui an. Workshop-ul va începe la ora 9,00, la Centrul de Simulare și Abilități Practice. În premieră la UMF, va avea loc o conferință ştiinţifică studenţească pe tema chirurgiei cardiace. Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Tîrgu Mureș, în colaborare cu Asociația „Tinerii Chirurgi”, sub coordonarea UMF Tîrgu Mureș și sub egida UMF70, organizează, începând de miercuri, 9 decembrie, și până duminică, 13 decembrie, prima ediție a Conferinței Naționale „ConCORDIS”, de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, cu participare internațională.
„Tot miercuri va începe Cursul European de Educație în Anestezie, un curs tradițional pe care îl organizăm în fiecare an. Vom avea invitați din Israel, din Ungaria și liderii de opinie în anestezie şi terapie intensivă din România. În seara de miercuri, vom avea un Concert Aniversar UMF70 susținut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal”, la Palatul Culturii”, a transmis prof. dr. Leonard Azamfirei.

Inaugurarea Centrului Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice
Ziua de joi începe cu un curs de engleză medicală cu participare internațională, „Trends in medical language teaching – learning”, adresat medicilor și studenților. Primul Centru Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice din România, investiţie în valoare de peste 10 milioane de euro, realizat printr-un proiect european, se va inaugura în aceeași zi, de la ora 14,00, în prezenţa reprezentanţilor din conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerului Sănătăţii şi a Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare precum şi a rectorilor din alte universităţi de medicină din ţară. ”Ne așteptăm ca acest eveniment să fie un moment de referință pentru UMF Tîrgu Mureș, el însemnând un nou start în cercetarea ştiinţifică de avangardă şi o repoziţionare a universităţii în sistemul de cercetare naţional”, a arătat prof. dr. Leonard Azamfirei.
În seara de joi, va avea loc, de la ora 18,00, Gala Festivă a UMF, care va conține o serie de momente tradiționale: discursul anual al Rectorului, premierea excelenței în UMF, retrospectiva UMF70, UMF în arhiva TVR, lansarea albumului – 110 de istorie, 70 de ani de UMF, lansarea monedei aniversare UMF70 emisă de către Banca Națională a României şi lansarea emisiunii filatelice UMF70 realizată de către ROMFILATELIA. Seara se va încheia cu cina festivă UMF70.

Seară de operă și operetă, în Sala Festivă
Manifestările din ultima zi încep la ora 8,30, în Amfiteatrele UMF, unde se desfășoară Sesiunea Științifică a Cadrelor Didactice. La ora 9,00, începe o Sesiune Științifică în Chirurgie cu prezentarea realizărilor deosebite în acest domeniu de către specialişti din România, Germania şi Ungaria . Tot vineri are loc Sesiunea Științifică a Academiei de Științe Medicale, filiala Mureș, iar de la ora 13,30, în Sala Festivă a UMF, prof. dr. Andreas Boeck, de la Universitatea de Medicină din Viena, va susține un workshop despre Reforma Curriculară.
„Vom încheia Zilele UMF și UMF70 cu un concert susținut în Sala Festivă a Universității de către soliști ai Operei Române din Cluj-Napoca” a conchis prof. dr. Leonard Azamfirei.

3 sigla umf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Leonard Azamfirei, mesaj despre dublarea locurilor ATI la Unitatea Suport COVID-19

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș, …