FOTO: Lecție muzicală cu Vizi Imre,  la Conferințele ”Lucian Blaga” Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

FOTO: Lecție muzicală cu Vizi Imre, la Conferințele ”Lucian Blaga”

DSC_1228Vizi Imre, finalistul show-ului ”Vocea României” în 2012, a revenit marți, 8 decembrie la Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga”, invitatul celui de-al doilea moment din cadrul Conferințelor Liceului ”Lucian Blaga”, proiect menit să aducă în fața elevilor personalități din diferite domenii care să le stârnească acestora interesul spre frumos, artă și educație. Revenit la liceul pe care îl absolvea în 2004, Vizi a fost întâmpinat cu căldură de elevii, completată de un program muzical susținut de talentații elevi ai școlii, muzica fiind mesajul de bun venit pentru Vizi din partea celor de la ”Lucian Blaga”.

Amintiri din epoca liceului

Vizi și-a început lecția despre muzică cu amintiri din perioada de licean, cu momentele în care chitara îl însoțea permanent, chiar și în timpul orelor. ”Pentru mine muzica a început chiar în acest liceu, undeva prin clasa a IX-a. Eram atunci cel mai răzvrătit, în clasa IX-a mi se spunea Desperado, deoarece tot timpul eram cu chitara pe spate. Exeersam chiar și în clasă, la orele în care îmi permiteam acest lucru, dar în liniște. Nu era important să se audă chitara, importantă era digitația. Nu mă observa nimeni, dar eu exersam. În aceea perioadă exersam practic 22 de ore din 24, nu-mi dădea pace chestia că eu nu pot ceva, și făceam, până îmi ieșea. Acesta a fost imactul muzicii asupra mea”, a spus Vizi.

Vreau să fiu fericit, e scopul care contează”

DSC_1226Printre subiectele abordate de Vizi a fost și cel legat de participarea în 2012 la ”Vocea României”, moment care avea să-l propulseze în rândul artiștilor respectați din România. ”Am ales să merg la Vocea României deoarece îmi doream să cânt cu o trupă mare. Nu aveam idei de genul : vreau să fiu Frank Sinatra, sau Beyonce de România. Singura mea dorință în momentul acela era să cânt într-o trupă formată din 15 oameni, dacă se poate toți negri, și pe deasupra să fie și jazziști. Jumătate de dorință mi s-a îndeplinit, la Vocea României am primit tobe, bas, chitări, două piane, suflători, viori, practic tot ce vrei pe scenă. Nici nu mă interesa dacă voi câștiga sau nu, când ai acel feeling, când ai atâția oameni în spate care te susțin pe scenă , nu te mai interesează nimic, decât acel moment. Vise  de genul : vreau să fiu nu știu cine, nu contează. Contează în schimb când spui că : vreau să fiu fericit, e scopul care contează, deoarece acea chestie de la Vocea Româniai ma făcut pe mine fericit, că am putut să fiu cu 15 oameni pe scenă. De asta m-am dus la Vocea României, să fiu cu acea trupă mare pe scenă”, a precizat Vizi.

Înainte să-ți atingi scopul,  trebuie să te dezvolți mental”

DSC_1205Drumul spre un țel e de multe ori lung, perseverența fiind cea care te face să-ți atingi visul într-o zi, lucru reamintiti elevilor de către Vizi. ”Prima problemă, a tinerilor în special este răbdarea. Vă puneți niște țeluri în viață grandioase, pe care le credeți realizabile, dar problema e că nu aveți răbdare. Gândiți un astfel de țel iar în secunda doi doriți să se și întâmple. Alegeți-vă scopuri în viață pe care știți că le veți realiza, dar trebuie să aveți răbdare cu ele. De exemplu, dacă vrei să te faci vedetă, că e la modă acest statut, și toate ziarele și televiziunile să  vorbească despre tine. Dacă ajungi peste noapte vedetă, riști să ajungi un alcoolist drogat, și  sfârșești la 27 de ani. Trebuie să trăiești un pic mental ca să poți să gestionezi 30 de fotografi care sunt mereu după tine. Nu poți merge nici la baie de ei. Eu nu am avut parte de astfel de situații, poate doar în București, unde veneau tot felul de persoane, mă filmau când măncam și apoi trimiteau imaginile la nu știu cine ce ziare sau site-uri pe o sumă de bani. Înainte să-ți atingi scopul trebuie să te dezvolți mental, să te pregăîtești pentru a prelua aceea realizare, ca să poți să o gestionezi cum trebuie”, a spus Vizi.

Să facem o lume mai bună”

DSC_1246Finalul lecției despre muzică a stat tot sub auspiciile muzicii, Vizi oferind un moment muzical, atât solo cât și alături de Red Moon, trupa Liceului ”Lucian Blaga”. Este foarte important ca fost absolvent al acestui liceu, să le spun elevilor de aici ceva despre realizările mele. Acestea sunt destul de publice, dar dacă au auzit de ele, să le și explic. Sper că i-am motivat să facă niște alegeri cât de cât ok în viață. Nu poți să ști niciodatăî cum îți alegi viitorul, asta afli doar atunci când vine consecința. Sper ca măcar trei lucruri să fi înțeles din toate nebuniile pe care le-am spus. Sper să fiu un model pozitiv pentru ei. Eu încerc să fiu un model pozitiv pentru toată lumea, să încercăm să facem o lume mai bună până la urmă”, a subliniat Vizi.

Să le oferim liceenilor o alternativă”

DSC_1224Conferințele Liceului ”Lucian Blaga” vor continua cu noi și interesanți invitați, care să le ofere tinerilor povești frumoase de viață, fie că vorbim de teatru, sănătate, religie, știință sau literatură. ”Pentru mine era important ca cineva să vină și să le vorbească elevilor, cineva care s-a realizat singur, doar prin munca proprie, și prin dagostea și dăruirea față de muzică. M-am bucurat foarte mult că elevii doresc și altceva, că elevii ascultă și un altfel de muzică. Din păcate în ziua de azi avem parte de mult prea multă muzică comercială, de multe ori de proastă calitate,  consumată în ziua de azi. Ideea acestor conferințe este să le oferim liceenilor o alternativă. Acum cred că au avut parte de o alternativă, la ce muzică ascultă ei și acest show business. Din păcate copiii percep vedetele ca fiind acele persoane care sunt prezentate în mod greșit în televiziuni. În cadrul conferințelor liceului vor urma și alți oaspeți, am lansat foarte multe invitații, numele acestora va fi aflat la momentul respectiv. Ne vom întâlni cu acest proiect cel puțin o dată la două luni, iar dacă vom avea mai mulți invitați care să poată veni, numărul acestora va fi mai mare”, a precizat Cristina Drescan, profesor de limba germană și engleză în cadrul Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga”, inițiatorul Conferințelor ”Lucian Blaga”.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1856]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE