Home / BC Mures / Modificări importante în campionatul de baschet

Modificări importante în campionatul de baschet

Distribuie

baschetRegulamentele noului sezon al Ligii Naționale de Baschet, respectiv pentru Cupa României au suferit modificări pentru noul sezon. Astfel, sistemul de desfășurare în campionat va fi alcătuit din câte două faze în sezonul regulat, respectiv play-off. Sezonul regulat cuprinde o primă fază cu 12 echipe, etape în dublă manșă, adică 22 etape, între 3 octombrie 2015 și 13 februarie 2016. Faza a 2-a se dispută pe grupe valorice, locurile 1-6 și 7-12, cu etape în dublă manșă, adică 10 etape, în perioada 20 februarie-6 aprilie 2016. Pentru a completa tabloul de 8 în vederea turneului play-off vor intra aici și primele două clasate din a doua grupă, adică locurile 7 și 8.
Play-off-ul va avea trei faze pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri fiecare, la fel ca și în edițiile precedente, adică locurile 1-8, 2-7, 3-6, respectiv 4-5, cu sferturi, semifinale și finale. Durata disputării este 17 aprilie- 3 iunie 2016.
Play-out nu se va mai juca, ultimele două clasate la încheierea fazei a 2-a în sezonul regulat vor retrograda. Dacă o echipă este exclusă ori se retrage, atunci doar ultima clasată va retrograda.
Culoar favorabil pentru BC Mureș
Evident, locul ocupat este foarte important, atât după prima fază, cât și după a doua. După prima fază a sezonului regulat, primele 6 au asigurat locul în play-off, dar după faza a doua, un loc în primele patru oferă avantajul ca eventualul joc decisiv să fie disputat pe teren propriu în prima fază, la fel în continuare, cu echipa clasată mai bine după faza a doua în rol de gazdă în primele două întâlniri și în a cincea, la nevoie.
BC Mureș ocupă locul 4 la încheierea turului, la un punct de prima poziție, dar are un joc restanță, cu Steaua CSM Eximbank, meci care se va disputa probabil în luna ianuarie. Steaua, alături de CSM Oradea sunt singurele care au suferit câte două eșecuri, urmate de BC Mureș, cu 3. Mureșenii sunt într-un așa-zis „clasament al adevărului” pe podium și vor debuta în retur vineri, 11 decembrie, ora 18.00, pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș. „Tigrii” vor mai susține în acest an partidele cu Dinamo București, pe teren propriu, în 16 decembrie, la CSM Oradea, în 19 decembrie și vor încheia anul din nou acasă, cu CSU Atlassib Sibiu, în 28 decembrie. Al cincilea meci din retur va avea loc tot în „junglă”, în 16 ianuarie, cu BC Timișoara. Înaintea acestei întâlniri, BC Mureș va susține în 4 și 9 ianuarie dubla din sferturile Cupei României cu SCM U Craiova, cu primul joc pe teren propriu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.