Home / Recomandări zi de zi / Copiii şi adulţii, aşteptaţi la “Zilele Ariel”

Copiii şi adulţii, aşteptaţi la “Zilele Ariel”

Distribuie

DSC_5514

Conducerea Teatrului pentru copii şi tineret “Ariel” din Târgu-Mureş, anunţă deschiderea microstagiunii “Zilele Ariel”, care va avea loc în perioada 10- 13 decembrie. Sala de Conferinţe a Teatrului pentru copii şi tineret Ariel a găzduit o conferinţă de presă, miercuri, 9 decembrie, în care regizorul Gavril Cadariu, directorul instituţiei, a punctat câteva momente importante înscrise în programul evenimentului.

Reporter: Ce rezervă publicului “Zilele Ariel”?

Gavril Cadariu: Este deja tradițională această microstagiune, se organizează din anul 2000 și cuprinde o serie de spectacole din cele mai noi, trupa română si maghiară și diferiți invitați, ateliere de lucru cu diverse categorii de publicuri, lansări de carte, reviste, proiecții de film și conferințe. Și de această dată programul nostru se dorește a fi cât mai cuprinzător și va fi onorat de prezența invitaților critici de teatru, directori de teatre partenere cu noi, evaluatori din partea celor care ne susțin financiar, Consiliul Județean Mureș și reprezentanți mass-media.

Rep.: Ce rezultate așteptați la finalul microstagiunii? 

G.C.: Teatrul “Ariel” și-a extins responsabilitățile în ceea ce privește spectacolele pentru copii în limba română și maghiară, acoperind o întreagă regiune în Ardeal, respectiv Mureș Bistrița, Harghita, Covasna, inclusiv localități din Brașov și Sibiu. Acest mini festival și-a propus o relație personalizată cu publicul și așteaptă un feed-back din partea criticilor, specialiștilor, publicului, pentru a vedea dacă strategia noastră este conform cerințelor spectatorilor noștri, spectatori de toate vârstele, între 0-12 ani și chiar a adolescenților și publicului adult. Acest teatru nu este doar al nostru, ci al tuturor celor care se regăsesc în el.

Rep.: Cu cine colaborați?

G.C.: Colaboratorii noștri sunt Universitatea de Artă din Târgu-Mureș și Teatrul Național din Târgu-Mureș, iar parteneri sunt Institutul Cultural Francez din Cluj și Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, care au jucat spectacole la noi în beneficiul publicului.

Rep.: Ce urmăresc atelierele de lucru organizate în microstagiune?

G.C.: În aceste zile, importante sunt cele trei ateliere de lucru care se adresează copiilor cu vârste până la 12 ani, prin care dorim, nu neapărat pentru a-i forma ca viitori actori, ci pentru a le stimula creativitatea, ajutându-i să-și formeze personalitatea. Un atelier este coordonat de actrița și cântăreața de jazz Anamaria Galea, workshop-ul Ol sau spererOL este condus de Raisa Ane și Andrei Chiran, iar la secția maghiară, un cerc de teatru condus de Halmagyi Eva și Bonczidai Dezso.

Rep.: Numiți un moment inedit înscris în program.

G.C.: ”Medalion Anca Rotescu” este un moment prețios înscris în program, ce va avea loc în Sala Mare, sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 12.00. Anca Rotescu a fost critic de teatru și traducător de texte de teatru din cultura franceză, foarte apropiată de fenomenul de animație din țara noastră, și nu numai. Undergorund este un program teatral semiindependent pentru adulţi, fondat în 1999 de Fundaţia Dramafest şi Teatrul “Ariel” din Târgu-Mureş, cu ajutorul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile – Bucureşti. Cartea “Desprinderea de pluton. Underground Ariel 1999”, este semnată de criticul de teatru Eugenia Anca Rotescu, la aniversarea celor zece ani de Underground ai Teatrului “Ariel”, o carte care rămâne în istorie și, tot despre Teatrul “Ariel” a scris și o monografie la împlinirea a 50 de ani. Este autoarea a numeroase articole şi comentarii, interviuri şi eseuri teatrale și foarte multe alte lucruri frumoase se pot spune despre ea, dar le voi dezvolta în cadrul Medalionului. Anca Rotescu a trecut în neființă anul trecut și va rămâne mereu un model care poate reprezenta un stimulent pentru generația tânără.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.