Portik Vilmos a renunțat la președinție Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 864 Vizualizări

Portik Vilmos a renunțat la președinție

Portik Vilmos_site

Președintele organizației județene a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a renunțat la această funcție, au anunțat într-un comunicat de presă reprezentanții partidului. În locul său a fost desemnat Bereczki Ferenc. Portik Vilmos a deținut mandatul de președinte de mai bine de trei ani de zile.
Portik Vilmos a renunțat la șefia PPMT Mureș deoarece consideră că este mai important să activeze în organizația municipală din Tîrgu Mureș având în vedere alegerile locale și parlamentare care vor avea loc în 2016. Totuși, Portik rămâne vicepreședinte al organizației județene alături de Tőkés András, în timp ce mandatul de președinte a fost preluat de Bereczki Ferenc, desemnat în urma scrutinului intern. Din conducerea organizației județene mai fac parte Balázs Akos, Hermann Mark Christian, Kali István, László György, Portik Dénes şi Varga Loránd.
Bereczki Ferenc a declarat în cadrul ședinței de alegeri că organizația trebuie întărită și a arătat că are planuri mari la alegerile de anul viitor, și anume că reprezentanții PPMT Mureș trebuie să se regăsească atât în administrațiile publice locale cât şi în Consiliul Judeţean Mureş, poate chiar şi în Parlament.
Bereczki Ferenc a lăsat o portiță deschisă și către UDMR, subliniind că: “nu ajunge doar ca organizaţiile politice maghiare din judeţ să aibă un candidat comun pentru Primăria Târgu-Mureş, ci este importantă înfăptuirea unei coaliţii reale de partide, prin liste comune, atât în Târgu-Mureş, cât şi pentru Consiliul Judeţean Mureş”, potrivit comunicatului de presă remis de către PPMT.
În cazul în care cele două formațiuni nu vor avea liste comune, PPMT va avea candidaţi şi liste complete de candidaţi în toate localităţile din judeţul Mureş, a mai anunțat noul președinte. (S.G.)

 

Portik Vilmos, rezultat bun în prealegeri

Fostul lider al PPMT Mureș, Portik Vilmos a fost unul dintre cei trei competitori care au participat în prealegerile din comunitatea maghiară privind desemnarea unui candidat comun la Primăria Tîrgu Mureș. Scrutinul a avut loc în 11 octombrie, iar Portik Vilmos s-a clasat pe locul al doilea, obținând aproape 30 % din sufragiile electorilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE