Premierea câştigătorilor concursului de desene „În siguranţă pe bicicletă!” Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1232 Vizualizări

Premierea câştigătorilor concursului de desene „În siguranţă pe bicicletă!”

DSC_5554

Miercuri, 9 decembrie, de la ora 13,00, sediul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, a găzduit Festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului de desene „În siguranţă pe bicicletă!”, concurs organizat în cadrul Campaniei „Fii vizibil în trafic!” În cadrul campaniei, deosebit de importantă a fost interacţionarea directă cu cetăţenii, în special biciclişti în traficul rutier, conform unui grafic stabilit, activităţi zilnice realizate de câte 2 echipe, și informarea copiilor în cadrul activităţilor din şcoli.

DSC_5547

Lansat în cadrul Campaniei judeţene „Fii vizibil în trafic!”,  concursul a avut ca scop informarea copiilor cu privire la comportamentul preventiv în traficul rutier, dar şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

DSC_5530

Potrivit informațiilor date de Gabriela Pîncă, comisar de poliţie, coordonator Compartiment Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, la concurs au participat un număr de 628 de desene de la 34 de unităţi şcolare din mediul urban, respectiv Târgu Mureş, Reghin, Târnăveni, Miercurea Nirajului, Ungheni, Luduş, Sighişoara, Sovata, și din mediul rural, Sântana de Mureş, Cristeşti, Hodac, Ercea, Stânceni, Lunca Bradului, Eremitu, Acăţari, Ideciu de Jos, Deda, în total fiind implicate 97 de clase din ciclul primar.

DSC_5564

La festivitate au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Rutier, alături de partenerul – Fundaţia Comunitară Mureş.

DSC_5567

Lucrările participante sunt expuse publicului la sediul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii de pe strada Călăraşilor, nr. 26-28. Cei mai buni dintre cei buni s-au dovedit a fi elevii Alice Degerat, Maya Helgiu, Alisia Balog, Sofia Saxon, Szilard Levente Straff, Janka Ludescher, Hunor Nagy, Roland Echard, Catinca Pastia, Cristina Olaru, Aris O`Connor, Vlad Prunea, Tunde Antalfi, Elisa- Beatrice Bukszar, Alexia Popa, Adrien Trif, Denis Matyas, Csenge Madaras, Klara Gombocz, Dan Nemeș, Georgiana Șopterean, Cosmina-Maria Cotta, Lucian Pop, Andrei Hârșan, Antonia Elec, Andrei Istvan, Adrian Hanzi,  Alexandra Pintecan, Izabella Șuteu, Daria Sas, Mihai Bologa, Denis Szabo, David Ilea, Diana-Mihaela Fola, Erika Lukacs, Stefania Szentgyorgyi, Raisa Orban.

andrei istvan

 

” Pe drumurile publice nu mă dau cu bicicleta, pentru că nu am încă 14 ani, dar port o cască de protecție” ne spune Andrei Istvan.

lucian pop

 

” Când mă dau cu bicicleta țin mâinile pe ghidon circule şi ambele picioare pe pedale și totdeauna port o cască” ne spune Lucian Pop.

daria sas

” E important ca adulții care merg pe bicicletă să-și poarte vestele reflectorizante pe drum. În acest concurs eu am desenat un băiețel pe bicicletă cu cască și genunchiere și am scris -Purtați întotdeauna cască când mergeți cu bicicleta-” ne spune Daria Sas.

DSC_5562

” E interzis mersul cu bicicleta pe trecerile de pietoni, eu merg doar pe trotuar și marginea drumului” ne spune Alexandra Pintecan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE