Alexandru Petru Frătean, declaraţie politică despre comunităţile locale Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 289 Vizualizări

Alexandru Petru Frătean, declaraţie politică despre comunităţile locale

1 frateanSenatorul social-democrat Alexandru Petru Frătean a prezentat miercuri, 9 decembrie, în plenul Senatului, declaraţia politică „Să nu uităm de nevoile comunităţilor locale!”, prilej cu care a reluat tema nevoilor comunităţilor locale, considerată prioritară pentru Partidul Social Democrat.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al declaraţiei politice:

„Viața politică ne-a oferit în ultima vreme nenumărate surprize, inclusiv schimbarea Guvernului. Suntem bombardați în fiecare zi de teme și subiecte politice mai mult sau mai puțin relevante pentru românul de rând: se fac și se desfac instituții, se schimbă strategiile politice, se dau replici, ce-a fost bun nu mai e bun, noua politică guvernamentală tehnocrată parcă evită și ezită să continue lucrurile bune făcute sau planificate de Guvernul Ponta. Mă întreb însă în ce măsură această goană a evenimentelor politice, multe dintre ele doar un exercițiu de imagine, reflectă adevăratele probleme ale oamenilor. Și mă refer la toți acei oameni care își duc viața de zi cu zi în satele și orașele României, în comunitățile locale, cele mai multe dintre ele rurale și încă cu diverse probleme de rezolvat.

În aceste comunități rurale, mici, însă în care trăiesc milioanele de români ale acestei țări, primarii și autoritățile politice locale sunt cei care se implică direct să mai modernizeze un drum, să mai renoveze o școală, să aducă medici, pentru a face mai ușoară și mai bună viața acestor oameni care au ales să rămână acasă și să-și facă un rost aici. Primarii și autoritățile locale, în cea mai mare măsură, merită felicitări pentru modul în care se preocupă de comunitățile locale. În mod special mă mândresc cu colegii mei, primarii și consilierii locali sociali-democrați din colegiul pe care îl reprezint și din întreg județul Mureș pentru că îi cunosc bine, de mulți ani, și îi apreciez în mod deosebit pentru ceea ce fac pentru oameni.

Reiau această temă a nevoilor comunităților locale deoarece e nevoie de bani, de finanțarea proiectelor din aceste localități pentru a oferi fiecărui român, la el acasă, indiferent dacă e din mediul rural sau urban, șanse egale la un nivel de trai decent și bine meritat, corespunzător secolului în care trăim. Acesta este interesul meu și al nostru, al celor din Partidul Social Democrat.

Vreau să atrag atenția asupra acestui subiect deoarece urmează în perioada imediat următoare finalizarea bugetului pentru anul următor, iar nevoile comunităților locale nu trebuie în nici un caz lăsate pe un plan secund. Mesajul meu se adresează și autorităților locale, pentru a face demersurile necesare, de a solicita finanțări pentru proiectele de apă, canalizare, drumuri, școli și grădinițe, cabinete medicale, fiecare după caz, dar mai ales vreau ca mesajul meu să ajungă în zona guvernamentală deoarece vreau să evităm două situații posibile, însă indezirabile. Una este cea în care guvernul tehnocrat ne spune că nu sunt bani pentru așa ceva, că trebuie făcute studii, că trebuie amânate deciziile spre binele oamenilor, în condițiile în care știm cu toții rezultatele economice bune pe care le-a generat Guvernarea PSD. Dacă nu acum, când avem creștere economică și rezultate pozitive, atunci când creștem salariul minim pe economie sau când dăm bani pentru oameni și nevoile lor? Iar a doua dintre situațiile nedorite se referă la o politică inechitabilă, de dirijare a banilor doar către anumite localități, practicată de pedeliștii – peneliști anterior Guvernului Ponta, care a demarat corectarea acestor inechități pentru a asigura fiecărui român un minimum de condiții de viață decente, indiferent de comuna sau orașul în care trăiește. Cer continuarea politicilor de echitate susținute de Partidul Social Democrat, inclusiv prin finanțarea unor proiecte noi. Singurele criterii de alocare a fondurilor trebuie să fie cele de genul numărului de kilometrii de drum modernizați, lungimea rețelei de apă și canalizare, distanța parcursă de copii până la cea mai apropiată școală, numărul de școli, grădinițe, cabinete medicale, spitale funcționale la standarde în raport cu numărul persoanelor deservite, numărul locurilor de muncă create, etc., deoarece acestea sunt singurele care ar trebui să stabilească agenda priorităților politice.

Să nu uităm, deci, de nevoile comunităților locale!”

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE