Cea mai tânără echipă a Corului „Madrigal”, concert de excepție în pragul Sărbătorilor de iarnă Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Cea mai tânără echipă a Corului „Madrigal”, concert de excepție în pragul Sărbătorilor de iarnă

1Corul Naţional de Cameră „Madrigal”, unul dintre cele mai renumite ansambluri corale din România, formaţie profesionistă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, a concertat, miercuri, în cadrul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș.

Fondat în 1963, „Madrigal” a cucerit elogiile criticii muzicale înternaţionale şi a fost distins cu numeroase premii şi distincţii româneşti şi străine. Sub bagheta dirijorului şi fondatorului său, maestrul Constantin Marin, Corul a susţinut concerte pe multe scene muzicale ale lumii, devenind una din cele mai cunoscute formaţii corale româneşti pe plan mondial. La Tîrgu Mureș, a fost prezent cel mai tânăr colectiv din istoria „Madrigalului”, după cum a spus chiar coordonatorul logistic al Corului, Mădălin Guruianu. Astăzi, Corul Național de Cameră „Madrigal”, la inițiativa dirijorului Ion Marin și sub conducerea artistică a dirijoarei Anna Ungureanu, promovează unul dintre cele mai vizionare programe românești de incluziune socială destinate copiilor, având la bază muzica, prin cântul coral. Cea mai tânără echipă i-a impresionat pe cei prezenți, aseară, la Palatul Culturii, cu muzica lor, membrii Corului arătându-se onorați de invitația Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.

2„Suntem profund onorați să ne aflăm aici, în această seară. De peste 50 de ani, Corul Național de Cameră „Madrigal” face ca Sărbătorile de iarnă să fie un pic altfel. Anul acesta, avem, la Ateneul Român, evenimentul cu numărul 50, iar 90 – 95% din programul pe care îl vom avea la Ateneul Român îl vom prezenta aici. Vă urăm să aveți cu mult mai mult peste 70 de ani. În această seară, se află aici cea mai tânără echipă a „Madrigalului” din toate timpurile. Au fost momente bune și mai puțin bune în decursul celor 50 de ani. Când regretatul Marin Constantin a trecut la cele veșnice, s-a spus că poate „Madrigalul” nu va mai putea continua. Ei bine, după apariția de anul acesta, la Festivalul „George Enescu”, întreaga presă a ovaționat cel mai tânăr colectiv pe care îl are „Madrigalul” din toată istoria lui”, a transmis Mădălin Guruianu.

3

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE