Investiţii la UMF şi UPM, finanţate de Ministerul Educaţiei Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Investiţii la UMF şi UPM, finanţate de Ministerul Educaţiei

upm universitatea petru maiorÎn proiectul de buget pentru anul 2016 mediul academic mureşean se regăseşte în anexele bugetului Ministerului Educaţiei, dezbaterile pe tema bugetului urmând să înceapă de vineri, 11 decembrie, în timp ce dezbaterile în plenurile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor începe de luni, 14 decembrie.

Potrivit deputatului PSD Florin Buicu, totodată preşedinte al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din cadrul Camerei Deputaţilor, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş va primi bani pentru continuarea lucrărilor la Centrul Integrat de Învăţământ Farmaceutic, suma alocată fiind de 3.500.000 lei la care se adaugă 6.000.000 lei din venituri proprii. De asemenea, Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş va primi bani pentru continuarea lucrărilor la Căminul de 432 de locuri, suma prevăzută în buget fiind de 2.000.000 lei, la care se adaugă 2.000.000 lei din venituri proprii. „Aşa cum am declarat încă din 2012, sănătatea şi educaţia sunt priorităţile pentru care mă preocup în Parlament şi pentru care mureşenii mi-au acordat încrederea. Dezbaterea bugetului pentru 2016, construit de Guvernul Ponta şi preluat de Guvernul Cioloş care cuprinde şi aceste obiective de investiţii mureşene mă determină să votez acest buget. Motivul acesta este suplimentar aprobării în bugetul anului 2016 a prevederilor necesare pentru continuarea plăţii măririi salariilor în sănătate, asistenţa socială şi educaţie cu 25 din anul 2015, promovate de PSD dar şi de indexare a pensiilor cu 5% pentru anul 2016”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din cadrul Camerei Deputaţilor. 2 Centru de Arşi, la Târgu-Mureş

Totodată, deputatul Florin Buicu a subliniat că în bugetul Ministerului Sănătăţii prioritatea de dezvoltare a programului de tratament pentru arsuri cuprinde dezvoltarea a patru centre, unul dintre acestea fiind la Târgu-Mureş. „Acest lucru înseamnă inclusiv construcţia unui corp nou de clădire, finanţată din programul Băncii Mondiale, a unui compartiment nou, modern, respectând standardele, de tratament a pacienţilor cu arsuri”, a afirmat deputatul Florin Buicu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE