Share

Home / Sighișoara / Proiect pentru comunităţi interetnice, finalizat de Fundaţia Mihai Eminescu Trust

Proiect pentru comunităţi interetnice, finalizat de Fundaţia Mihai Eminescu Trust

metFundaţia Mihai Eminescu Trust, în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare Socială – CEDES anunţă finalizarea proiectului „Multiculturalitatea – Motor de dezvoltare durabilă a comunităţii”, proiect finanţat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul programului Fondului ONG în România, cu suma de 73.512,39 euro.

Proiectul derulat începând cu luna iulie 2014 a contribuit la reducerea disparităţilor sociale şi la creşterea coeziunii în şase comunităţi interetnice din Transilvania prin implicare civică, responsabilizare faţă de comunitate şi calificare profesională. “Pe parcursul proiectului s-au realizat două Planuri de Dezvoltare Durabilă a comunităților interetnice din comunele Moșna și Biertan, județul Sibiu, cu implicarea şi consultarea cetăţenilor și a aleșilor locali, s-au organizat opt ateliere educaționale civice și creative, şase ateliere de sănătate, au avut loc şase acțiuni de voluntariat, trei cursuri de formare profesională, două evenimente multiculturale, s-au realizat materiale de informare și promovare și conferințe de diseminare a rezultatelor obținute. Rezultatele obținute în cadrul proiectului au fost posibile prin implicarea cetațenilor și a comunităților, iar implicarea acestora a funcționat ca un veritabil motor pentru dezvoltarea lor viitoare”, precizează reprezentanţii celor două ONG-uri, într-un comunicat de presă.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Curs de igienă

Metropolitan Beauty Academy organizează luni, 22 iulie, între orele 15.00 și 19.00 un curs de …

Share
Share