9 ani de ”Rock in Reghin”,  cu atitudini și rockuri faine Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 503 Vizualizări

9 ani de ”Rock in Reghin”, cu atitudini și rockuri faine

DSC_1468Rock in Reghin”, singurul festival dedicat exclusiv rockului la Reghin și-a derulat vineri, 11 decembrie pe scena Casei de Cultură a Tineretului ”George Enescu” ediția cu numărul 9, grație recitalurilor susținute de trupele Shadows din Odorheiul Secuiesc, Black Diamond din Reghin, Altar din Cluj Napoca și Iron Maidnem din Ungaria.

Shadows și Black Diamond în deschidere

DSC_1306Primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Shadows cu un heavy metal sănătos și fain, urmați de trupa gazdă, Black Diamond din Reghin. Fideli rockului clasic, Kanya alături de colegii de trupă au readus în atenție piesele semnate printre alții de Dio, Black Sabbath, Iron Maiden sau Cargo.

Oameni cu suflet pentru muzica rock”

DSC_1330Seara a continuat cu un concert mult așteptat de rockerii din Reghin, Andy Ghost,  alături de colegii de trupă revenind pe scena ”Rock in Reghin” după concertul ediției din 2008. ”A fost super la Reghin, ne-am simțit bine, ne-am reamintit de vremurile vechi, și cumva mă bucur să văd că mai există oameni care au suflet pentru muzica rock, care se implică să organizeze concerte. Mulțumim de asemenea Consiliului Local, Primăriei Reghin, Casei de Cultură ”George Enescu”, tuturor celor care ne-au ajutat să fim pe scena ”Rock in Reghin”. A fost un public fain, poate în număr mai mic, dar a fost bine, exact cum ne-am așteptat, sunet bun, tot ce trebuie. Cred că Reghinul  în continuare este o oază în lumea asta unde,  rockul încă mai trăiește,  unde mai există oameni care simt pulsul muzicii rock”, ne-a declarat Andy Ghost, solistul trupei Altar.

Să vină un înger”, cel mai nou produs Altar

DSC_1320Din recitalul celor de la Altar nu au lipsit piesele de rezistență ale trupei, de la ”Atitudine”, ”Necenzurat”, ”Singur, împotriva tuturor”, ”Născut învingător”, până la piesele mai noi precum ”Rapsodia românească” , ”S.O.S.”, și cea mai nou piesă Altar  ”Să vină un înger”. ” De câteva zile am terminat piesa ”Să vină un înger” care, cumva are de a face și cu tragedia de la Clubul Colectiv unde, din nefericire mulți prieten de-ai mei au fost acolo iar unii au sfârșit tragic, alții se mai zbat de durere în spitale. Am făcut această piesă să poată fi ascultată de cât mai multă lume, e o piesă lirică, cu un substrat foarte adânc, și cu un mesaj foarte puternic care,  credem că-i va atinge nu doar pe rockeri. Credem că acest cântec va atinge o altă generație, alți oameni care, poate nici nu sunt rockeri, care nu au ascultat rock niciodată, care vor avea șansa să fie atrași spre acest gen de muzică”, a menționat Andy Ghost.

Final pe acorduri Iron Maiden

DSC_1458 Ultimul recital al serii a fost adus de trupa Iron Maidnem din Ungaria, un tribute pe cinste adus britanicilor de la Iron Maiden, cu piese una și una, de la The Evil That Men Do și The Trooper până la The Book Of Souls, piesă care dă și titlul celul mai nou album Iron Maiden.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1862]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE