ACS Poli – ASA, în Cupa României FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 127 Vizualizări

ACS Poli – ASA, în Cupa României

asaÎn prima partidă a „sferturilor” Cupei României la fotbal, ASA Târgu-Mureș întâlnește marți, 15 decembrie, de la ora 18.00, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișaoara, formația locală ACS Poli.
După a opta remiză în campionat pe teren propriu, rezultatele contracandidatelor la locurile de play-off au mai descrețit frunțile, mureșenii rămânând în continuare principalii favoriți la locul 6. Astfel, partida din Cupa României are însemnătatea ei și Bergodi își dorește o calificare în semifinale. Acest lucru poate face ca italianul să se bazeze pe formula de bază. Din aceasta ies din start Ndoye și Voiculeț, ambii accidentați.

Zicu, din nou inamicul numărul 1?

Cum se cunoaște, jucătorii care au evoluat sezonul trecut la ASA, cucerind medaliile de argint cu aceasta, Zicu și Goga, alături de președintele Daniel Stanciu, au „polițe” și ambiții împotriva formației mureșene. Timișorenii au reușit să obțină primul punct în deplasare în etapa a VI-a, 0-0 la Târgu-Mureș și au învins în urmă cu nici trei săptămâni, în returul campionatului cu 2-0. Au obținut 4 puncte, fără gol primit, dar datele problemei vor fi cu totul altele în meciul din Cupă, se metge la calificare, nu pe puncte. Mai mult, ambele echipe vor încerca să-și dozeze efortul pentru meciurile din ultima etapă care se dispută în acest an. Timișorenii se deplasaează la Steaua și nu mai au șanse doar teoretice de play-off, iar ASA, care profită de înfrângerile celor de la Craiova și CFR Cluj, merge la „lanterna” Petrolul Ploiești. Cele două echipe au obținut doar câte un punct în etapa precedentă.

Duel reluat după decenii

Despre un palmares al întâlnirilor celor două nu se poate vorbi, deși Poli și ASA erau echipe de tradiție cândva. Partidele din această ediție au fost primele, deși au fost mai multe dueluri între echipele celor două orașe și în ultimii ani. Bănățenii vin însă cu o echipă diferită, cu alt statut. În sezonul 2010-2011, cel de debut pentru FCM la vremea aceea, Poli a retrogradat din postura de vicecampioană. În tur a fost 3-2 pentru bănățeni pe Mureș, cu o dublă a lui Zicu, revenit acum pe Bega, după ce FCM a condus de două ori. În etapa 28 însă, FCM a fost una dintre echipele care a „împiedicat” cea care avea să devină „vicecampioana retrogradată” în partida din retur, când mureșenii au scos o remiză albă, cu un penalty apărat de Dragoș Balauru la finalul partidei. Antrenorul mureșenilor era Ioan Ovidiu Sabău, cel care pregătise înainte echipa bănățeană. La Poli evolua actualul antrenor, Dan Alexa, precum și Ianis Zicu, cel care acum s-a întors pe Bega de la ASA.
Celelalte trei partide din „sferturi” se dispută în zilele de marți, miercui și joi, toate de la ora 20.30, după cum urmează: Dinamo – Astra Giurgiu, CSMS Iași – CFR Cluj și Viitorul – Steaua.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE