Exemplu de proiect despre cum să investești în oameni Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 386 Vizualizări

Exemplu de proiect despre cum să investești în oameni

DSC_5669

Casa Sindicatelor din Târgu-Mureş a găzduit luni, 14 decembrie, un work-shop pentru un proiect despre sănătatea socială, “Înființarea, dezvoltarea și promovarea structurilor de economie socială la nivel multi-regional”.

Începând cu data de 15 octombrie 2014, Fundația Centrul de Asistență Rurală Timișoara, beneficiar, în parteneriat cu Asociația Sprijin pentru Inițiativă Națională, Asociația Master Training Institute și Asociația Crescătorilor de Ovine și Bovine Ciacova a implementat proiectul “Înființarea, dezvoltarea și promovarea structurilor de economie socială la nivel multi-regional”, POSDRU/168/6.1/S/145900, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Întâlnirea a fost animată de prezența reprezentanților SES Lapte Mureș,  Ovidiu Morar, coordonator, Gabriel Burian, administrator și Grigore Turc angajat, alături de Dragoș Brumbea, reprezentant Asociația Sprijin pentru pentru Inițiativă Națională

DSC_5664

Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea a 11 structuri de economie socială, care generază un produs de bază al alimentației fiecărei familii, lapte proaspat muls. Scopul principal a fost integrarea pe piața muncii a grupurilor defavorizate și supuse riscurilor de excludere socială

Grupul țintă al proiectului a fost compus din 30 de familii cu peste doi copii, 60 de femei peste 45 de ani în căutarea unui loc de muncă, 10 persoane care locuiesc în comunități izolate, 10 persoane de etnie romă și 30 de tineri peste 18 ani care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului.

DSC_5662

Proiectul se desfășoară în regiunile : București-Ilfov, Centru, Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Est și județele Arad, București, Buzău, Caraș – Severin, Cluj, Bistrița – Năsăud, Bihor, Mureș, Prahova, Timiș, Galați.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.276.136,44 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile solicitată este de 9.090.613,71lei, iar contribuția proprie reprezintă 185.522,73 lei.

Pe termen lung, implementarea proiectului va determina o mai bună integrare a persoanelor supuse riscurilor de excluziune socială pe piaţa muncii, în economia socială. Proiectul este astfel conceput încât să permită interacţiunea dintre diferitele grupuri ţintă şi să faciliteze construirea de parteneriate apte să fie dezvoltate pe termen lung şi să genereze beneficii pentru toate părţile implicate.

Proiectul „Înființarea, dezvoltarea și promovarea structurilor de economie socială la nivel multi-regional” a oferit grupurilor defavorizate şansa de a munci, aceasta fiind cea mai sănătoasă cale de integrare în societate. Faptele bune nu se pierd, ci se transformă în prosperitate și sănătatea mentalității în orice societate.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE