Home / Invatamant / 10 studenţi de 10, laureaţii concursului „Tudor Drăganu”

10 studenţi de 10, laureaţii concursului „Tudor Drăganu”

draganu 2Câştigătorii concursului internaţional studenţesc de drept „Tudor Drăganu”, competiţie organizată sâmbătă, 12 decembrie, de Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş, au fost premiaţi într-un cadru festiv, în preambului spectacolului de Crăciun „Viaţa bate filmul” susţinut în aceeaşi zi, în incinta Centrului Cultural „Mihai Eminescu”, de studenţii universităţii.

„Lucrările prezentate au fost excepţionale”

În acest an, competiţia a bifat cea de-a 12-a ediţie, una la startul căreia s-au înscris echipe de studenţi din cinci centre universitare, atât din ţară cât şi din străinătate. „E de asemenea o tradiţie de câţiva ani buni ca acest concurs să se desfăşoare într-o limbă de circulaţie internaţională, ceea ce credem noi că denotă cel puţin profesionalismul unei asemenea manifestări. Lucrările prezentate au fost excepţionale, de aceea juriului i-a fost deosebit de greu să aleagă totuşi dintre toţi cei buni câţiva doar”, a afirmat conf. univ. dr. Daniela Valea. „Am încercat, şi sper că am reuşit, să facem o evaluare profesionistă, am avut în vedere şase criterii de evaluare, respectiv prezentarea, conţinutul lucrării din punct de vedere ştiinţific, dacă lucrarea prezenta o analiză a aspectelor abordate, precum şi corelaţia scoasă în evidenţă între teorie şi practică, evident bibliografia şi respectarea cerinţelor de redactare”, a completat conf. univ. dr. Daniela Valea.

Premierea celor mai buni studenţi a fost realizată de prof. univ. dr. Călin Enăchescu, rectorul Universităţii „Petru Maior”. „Sunt deosebit de onorat să particip la o astfel de manifestare de premiere a activităţii studenţilor şi în acelaşi timp, pe lângă această înmânare de diplome şi premii să nu uităm că sărbătorim Crăciunul, de aceea vreau să vă doresc sărbători fericite, un an nou fericit, anul care vine să vă aducă multe împliniri, bucurii, împliniri, sănătate, şi să nu uităm că Universitatea „Petru Maior” intră în al 56-lea an de activitate şi să îi urăm şi ei la fel, La Mulţi Ani”, a menţionat prof. univ. dr. Călin Enăchescu.

draganu 1

Laureaţii ediţiei 2015

Marele Premiu „Tudor Drăganu”: Oana Cristorean (Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Cluj Napoca)

Premiul I: echipa formată din Olga Buruiană şi Nicoleta Iftodi (ambele de la Universitatea de Stat a Moldovei din Chişinău)

Premiul II: Gabriela Cristea (Universitatea „Petru Maior”)

Premiul III: Samira Lingurar (Universitatea „Petru Maior”)

Premiul special al al revistei „Curentul juridic” editată în cadrul Universităţii „Petru Maior”: echipei compusă din Alexandra Bazon (Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Cluj Napoca) şi Alexandra Moldovan (Universitatea „Petru Maior”)

Premiul special al Editurii „Universul juridic” pentru cea mai bună prezentare: Ioana Raluca Popa (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia)

Menţiune specială pentru interdisciplinaritate: echipa alcătuită din Andrei Mariş (Universitatea „Petru Maior”) şi Cristina Nicolăescu (Universitatea „Petru Maior”)

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Curs de limbă chineză la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin continuă cu succes procesul de diversificare  a ofertei educaționale …