BNR, educaţie financiar-bancară pentru 770 de elevi Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 277 Vizualizări

BNR, educaţie financiar-bancară pentru 770 de elevi

111Banca Naţională a României (BNR) – Agenţia Mureş a continuat, în perioada 23 octombrie – 15 decembrie 2015, proiectul de educaţie financiară a elevilor din şcolilele judeţelor Mureş şi Harghita.

Proiectul „Să vorbim despre bani şi bănci” este dedicat educaţiei financiare la nivelul învăţământului preuniversitar. „Prin acest proiect se urmăreşte însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar prin folosirea unor metode formale şi non-formale de educaţie. Principalele tematici educaţionale promovate se referă la: economisire, credit, dobânda, istoria monedei naţionale, principalele atribuţii, rolul şi funcţiile băncii centrale, criteriile şi stadiul procesului de convergenţă a României către zona euro”, a precizat Peter Balogh, referent de specialitate în cadrul Agenţiei BNR Mureş.

16 şcoli, vizitate de reprezentanţii BNR

Potrivit acestuia, an de an proiectul „Să vorbim despre bani şi bănci” se dezvoltă, din ce în ce mai mulţi elevi fiind cuprinşi în procesul de creştere al nivelului de cunoştinţe financiar-bancare. „În perioada octombrie – decembrie 2015, reprezentanţii BNR Agenţia Mureş au intrat în sălile de clasă a 16 şcoli din judeţele Mureş şi Harghita. Printre localităţile unde s-au realizat prezentări enumerăm: Reghin, Târgu-Mureş, Cristeşti, Ungheni în judeţul Mureş şi Bilbor, Bălan, Corbu, Gheorgheni, Borsec, Sub Cetate din judeţul Harghita. Prezentările au fost susţinute pentru toate ciclurile din învăţământul preuniversitar, adică primar, gimnazial, liceal. Ca şi statistică, din cei 770 de elevi, 399 de elevi participanţi au fost din judeţul Mureş şi 371 din judeţul Harghita, respectiv 556 de elevi din mediul urban şi 214 elevi din mediul rural”, a subliniat Peter Balog.

„Să vorbim despre bani şi bănci” şi în 2016

Reprezentantul Agenţiei BNR Mureş a mai subliniat interesul crescut arătat de elevi vis a vis de educaţia financiar-bancară şi a menţionat că proiectul „Să vorbim despre bani şi bănci” va continua şi pe parcursul anului viitor. „Ca şi o concluzie a acestei etape a proiectului, s-a observat surprinderea plăcută a elevilor cu privire la faptul că BNR-ul, banca centrală a României se deplasează în teritoriu pentru a contribui la creşterea nivelului lor de educaţie financiar-bancară. Interesul manifestat atât de către elevi cât şi de către cadrele didactice este în continuă creștere. Proiectul se desfăşoară în colaborare cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Mureş şi Harghita. În anul 2016, proiectul se va derula pe durata întregului an şcolar, numărul prezentărilor fiind intensificat în perioada Şcolii Altfel şi a săptămânii financiare – Global Money Week din luna martie a fiecărui an”, a menţionat Peter Balog.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE